• 18 Μαΐου 2024,

Απέσυραν το αίτημα φθηνών εισιτηρίων οι ναυτιλιακές εταιρίες

 Απέσυραν το αίτημα φθηνών εισιτηρίων οι ναυτιλιακές εταιρίες

Η τρίτη εταιρία στη συγκοινωνία με τη Θάσο, το φέρι μποτ «Στ.Φιλιάγκος» που ήδη εκτελεί δρομολόγια τόσο στη γραμμή του Πρίνου όσο και σε αυτή της Κεραμωτής είναι αλλαγές που δημιουργούν μια (αναμενόμενη;) αναστάτωση τόσο στο νησί όσο και στο Λιμεναρχείο της Καβάλας. Όσο οι μέρες περνούν η κατάσταση δεν ομαλοποιείται. Μοιάζουμε να παρακολουθούμε ένα σήριαλ, στο οποίο κάθε μέρα υπάρχουν νέα επεισόδια. Υπάρχουν καταγγελίες, εξώδικα, διαμαρτυρίες και πολλά άλλα. Πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση δεν το γνωρίζει κανείς. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το πράγμα θέλει το χρόνο του ώστε άπαντες να αποδεχθούν τη νέα εταιρία. Άλλοι προβλέπουν θερμό Καλοκαίρι γενικώς. Επί του παρόντος όλα τα πιο πάνω δεν επηρεάζουν την κίνηση των επιβατών από και προς τη Θάσο. Μάλλον την ευνοούν αφού τα δρομολόγια είναι πολλά κι οι εταιρίες όχι δύο αλλά τρεις.
Την περασμένη Παρασκευή ο Λιμενάρχης Καβάλας Θωμάς Τσιαλός έλαβε ένα ακόμη εξώδικο. Αυτή τη φορά από την εταιρία του Γιάννη Μητσόπουλου. Ο κ. Μητσόπουλος διαμαρτύρεται επειδή αυτό που ισχύει στο αμφίδρομο φέρι μποτ «Φιλιάγκος» δεν ισχύει στα δικά του πλοία. Το φέρι μποτ «Φιλιάγκος» έχει πιστοποιητικά ασφαλείας και για τις δύο γραμμές. Το πλοίο του Μητσόπουλου έως και πρόσφατα υποχρεώνονταν να αλλάζει σωστικά μέσα όταν άλλαζε γραμμή. Π.χ. από τη Κεραμωτή στον Πρίνο και το αντίστροφο. Στο εξώδικο του ο κ. Μητσόπουλος αναφέρεται στο τι έγινε στο παρελθόν όπου πλοίο του ζήτησε να έχει και τα δύο πιστοποιητικά ασφαλείας αλλά αυτό έγινε δεκτό μόνο με προϋποθέσεις.
Χθες τον Λιμενάρχη Καβάλας επισκέφθηκαν οι συνδικαλιστές Λάμπρος Λαμπρινίδης-Μπάμπης Μπαμπαλής (ως εκπρόσωποι του σωματείου των ναυτεργατών) μαζί με τον δικηγόρο του σωματείου Φάνη Γκερλεκτσή. Συζητήθηκαν θέματα ωραρίου εργασίας των πληρωμάτων των φέρι μποτ. Οι εταιρίες ΑΝΕΘ και Μητσόπουλου έχουν δύο πληρώματα για το ίδιο πλοίο. Το «Φιλιάγκος» μόνο ένα. Υπάρχει ήδη καταγγελία από τη ΠΕΜΕΝ (ότι καταστρατηγείται το ωράριο εργασίας), επί της οποίας το Λιμεναρχείο Καβάλας θα απαντήσει στο Υπουργείο σήμερα. Σήμερα θα γίνει νέα συνάντηση του σωματείου των ναυτεργατών με τον Λιμενάρχη.
Η εταιρία ΑΝΕΘ και η εταιρία Μητσόπουλου είχαν καταθέσει αίτημα στο Υπουργείο για μείωση των εισιτηρίων συγκεκριμένων δρομολογίων, πριν και μετά από τα δρομολόγια του «Φιλιάγκος». Ενώ οι μειωμένες τιμές έπρεπε να εφαρμοστούν από την αρχή του μήνα (σήμερα), οι δύο εταιρίες απέσυραν το αίτημα για μείωση εισιτηρίων. Ισχύουν οι προηγούμενες τιμές, οι δύο εταιρίες επιφυλάσσονται να επανέλθουν με ίδιο αίτημα όταν αυτές κρίνουν σκόπιμο να κάνουν κάτι τέτοιο. Σε όλα αυτά πρέπει να θυμίσουμε τα παράπονα και της εταιρίας «Όσιος Δαβίδ» στην οποία ανήκει το «Φιλιάγκος». Η εταιρία πέραν των προβλημάτων που αντιμετώπισε όταν στα πρώτα δρομολόγια το πλοίο της προσέγγιζε το λιμάνι του Πρίνου (δεν υπήρχε ελεύθερη θέση να δέσει), επιμένει ότι αδικείται από την κατανομή των δρομολογίων συνολικά. Διεκδικεί κι άλλα έστω κι αν αυτό είναι δύσκολο να γίνει μιας και ήρθε στη περιοχή με ένα μόνο φέρι μποτ.
*Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Λιμεναρχείο Καβάλας έκανε περίπου 30 ελέγχους σε σκάφη αναψυχής, μαζί με αλκοτέστ των κυβερνητών αυτών των σκαφών. Έγιναν επίσης έλεγχοι σε οργανωμένες ακτές για την ύπαρξη ναυαγοσωστών.

=


Διαβάστε επίσης