• 3 Μαΐου 2024,

Απεργία με παγκαβαλιώτικη σύσκεψη

 Απεργία με παγκαβαλιώτικη σύσκεψη

24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Πρόκειται για απόφαση που πάρθηκε πριν από λίγες ημέρες προτού ανακύψει το σοβαρό πρόβλημα περικοπής εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Γι΄αυτό και κατ΄ αρχήν η σημερινή απεργία έχει ως βασικό αίτημα τις σχέσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες γιατρούς. Η συμμετοχή στην απεργία αναμένεται αυξημένη, σε όλη την Ελλάδα, καθώς τα προβλήματα του κλάδου είναι αυξημένα.

Ο ιατρικός σύλλογος Καβάλας μπαίνει επικεφαλής στη σημερινή απεργία, οργανώνοντας σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 σήμερα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Καβάλας.

Αυτή η συνάντηση των τοπικών φορέων έχει ως θέμα της τα οξυμμένα προβλήματα του νοσοκομείου, δηλαδή το νέο οργανισμό και το νέο πρόγραμμα εφημεριών.

Ο ιατρικός σύλλογος Καβάλας προσκάλεσε στη σημερινή σύσκεψη τους βουλευτές, εκπροσώπους της υπηρεσίας, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τα κόμματα, ομάδες ασθενών, επιστημονικές ενώσεις και συνδικάτα.

Συμμετοχή στην σημερινή απεργία δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας. Σημειώνουν ότι σήμερα με τη συμμετοχή στην απεργία αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια σε ένα κλίμα πλήρους ανατροπής των διαιωμάτων των γιατρών, ολοκληρωτικής απαξίωσης του ιατρικού λειτουργήματος. Η διαφύλαξη της υγείας – σημειώνουν – ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, είναι προαπαιτούμενο σε μία κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Καβάλας, φυσικά και θα είναι παρόντες το μεσημέρι στη σύσκεψη στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Εκεί άλλωστε θα βρίσκονται από τις 10.00 το πρωί, αφού σήμερα, πραγματοποιούν στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου έκτακτη γενική συνέλευση.

Θέματα της έκτακτης συνέλευσης των νοσοκομειακών γιατρών, είναι:

-Οι περικοπές εφημεριών.

-Η κατάρτιση ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης και προτάσεις.

-Ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου, οι συγχωνεύσεις κλινικών, τα προβλήματα, οι δυσλειτουργίες, οι δυσχέρειες που προκύπτουν, προτάσεις για δράσεις.

-Τέλος τη δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων, δηλαδή οι περικοπές εφημεριών το 2012, ενημέρωση του θέματος.

Για τη σημερινή απεργία των γιατρών σε όλη την Ελλάδα, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συμμετέχει ενεργά στην Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, την Πέμπτη 17/1/2013.

Ιατροί του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ, Ιδιώτες και ειδικευόμενοι, λέμε:

-ΟΧΙ στο Νέο Οργανισμό του Γ.Ν. Καβάλας

-ΟΧΙ στο Νέο Πρόγραμμα Εφημεριών που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των συμπολιτών μας.

-ΟΧΙ στην υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ

-ΟΧΙ στην περιθωριοποίηση του Ελεύθερου Επαγγελματία(Κλινικού και Εργαστηριακού).

-ΟΧΙ στη μισθολογική εξόντωση των ιατρών ΕΣΥ, Ασφαλιστικών Ταμείων, Ιδιωτών Ιατρών».

 

 

Διαβάστε επίσης