Ποιος θα βάλει πετρέλαιο στον «Πυθαγόρα»;

 Ποιος θα βάλει πετρέλαιο στον «Πυθαγόρα»;

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι το κτίριο του «Πυθαγόρα» – Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καβάλας – λειτουργεί χωρίς στις δεξαμενές του να υπάρχει πετρέλαιο θέρμανσης. Ο χώρος όπου γίνονται οι πρόβες από τους συλλόγους ζεσταίνεται με ένα ειδικό σύστημα ηλεκτρικών αντλιών, εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Όμως όλοι οι υπόλοιποι χώροι του «Πυθαγόρα» είναι κυριολεκτικά παγωμένοι, οι διάδρομοι και τα πολλά γραφεία διοικήσεων των συλλόγων. Όπως λέει η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου του «Πυθαγόρα» υπεύθυνος για να βάλει πετρέλαιο είναι ο Δήμος Καβάλας. Εκείνος απαντά ότι δε μπορεί να γίνει η προμήθεια πετρελαίου τώρα, αφού εκκρεμεί η έγκριση του νέου προϋπολογισμού από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Γενικά πάντως ο «Πυθαγόρας» και η προμήθεια γι΄ αυτόν πετρελαίου θέρμανσης, απασχόλησε και στο παρελθόν όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα. Πέρσι το χειμώνα είχε παρατηρηθεί το ίδιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα να γίνει παρέμβαση των συλλόγων προς το δήμαρχο, για να αγορασθεί πετρέλαιο θέρμανσης.

Φέτος η κατάσταση είναι μεν ενοχλητική, αλλά τουλάχιστον υπάρχει θέρμανση εκεί όπου γίνονται οι πρόβες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου του «Πυθαγόρα».

Διαμαρτυρίες παρόλα αυτά υπάρχουν καθώς τα παιδιά που πολλά προσέρχονται στον Πυθαγόρα το απόγευμα, περιμένουν μέχρι ν΄ αρχίσει το μάθημά τους στους διαδρόμους του κτηρίου, κάτω από θερμοκρασίες ιδιαίτερα χαμηλές. Σύλλογοι που τα γραφεία τους βρίσκονται στο «Πυθαγόρα» ενοχλούνται από το πρόβλημα, αναζητούν αρμόδιο για να διαμαρτυρηθούν και μετά από μία διαδικασία ιδιαίτερα κουραστική, αντιλαμβάνονται ότι το αίτημά τους να ζεσταθούν κι οι κοινόχρηστοι χώροι του κτηρίου πρέπει ν απευθυνθεί στο Δήμο Καβάλας, και όχι στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.

 

 

Διαβάστε επίσης