Απευθείας λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη στη Θάσο!

 Απευθείας λεωφορείο από την Κωνσταντινούπολη στη Θάσο!

Επέστρεψαν την Κυριακή και χθες Δευτέρα οι εκπρόσωποι του Νομού Καβάλας στην τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης. Ήταν κουρασμένοι από τη μια, ικανοποιημένοι από την άλλη, γιατί η τουριστική προβολή του νομού μας, στη μεγάλη τουριστική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, ήταν ένας στόχος που επετεύχθη.

Υπήρξαν βέβαια διάφορα προβλήματα, αλλά αυτά, εφόσον οι τούρκοι τουρίστες προτιμήσουν την περιοχή μας, το καλοκαίρι, θα ξεχαστούν αργά ή γρήγορα.

Το λεωφορείο που μετέφερε την πρώτη αποστολή, αναχώρησε από την Καβάλα την Πέμπτη το πρωί. Λόγω όμως απειρίας του οδηγού κι άλλων τεχνικών προβλημάτων, η απόσταση Καβάλα – Κωνσταντινούπολη, έγινε σε 15 ώρες.

Όλοι ήσαν στο λεωφορείο ταλαιπωρήθηκαν, με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να μη μπορέσουν να είναι από το πρωί έκθεση.

Διαμαρτυρίες και παράπονα υπήρχανε από ξενοδόχους και υπευθύνους ενοικιαζομένων δωματίων της Θάσου. Θεώρησαν ότι το περίπτερο που έφτιαξε ο Δήμος Καβάλας και το επιμελητήριο πρόβαλε μόνο την Καβάλα κι όχι τη Θάσο.

Σε διπλανή περιοχή του περιπτέρου της Καβάλας που έγινε με χρήματα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και του Επιμελητηρίου, τουρκικό τουριστικό γραφείο πρόβαλε τον τουριστικό προορισμό μόνο της Θάσου. Συνέβη λοιπόν το φοβερό. Οι εκπρόσωποι της Θάσου να βρίσκονται κυρίως στο τουριστικό περίπτερο του τουρκικού γραφείου, κι όχι στο χώρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ και του Επιμελητηρίου. Το συγκεκριμένο τούρκικο τουριστικό γραφείο ανακοίνωσε ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι δρομολογεί δύο φορές την εβδομάδα λεωφορεία που θα ξεκινούν από την Κωνσταντινούπολη και θα έχουνε τελικό προορισμό τη Θάσο.

Στην έκθεση της Κωνσταντινούπολης βρέθηκαν είτε με το λεωφορείο του επιμελητηρίου, είτε με δική τους πρωτοβουλία πάρα πολλοί ξενοδόχοι κυρίως από τη Θάσο, καθώς όλοι πιστεύουν στην αγορά της Τουρκίας.

Το περίπτερο της Καβάλας επισκέφθηκε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, ενώ τα μέλη του γκρουπ που αναχώρησαν την Πέμπτη με το λεωφορείο του επιμελητηρίου-τη δαπάνη του οποίου πλήρωσε η αντιπεριφέρεια τουρισμού – γύρισαν άλλοι το Σάββατο κι άλλοι την Κυριακή. Μεταξύ αυτών που βρέθηκαν στην έκθεση ήταν κι ο πρώην πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής προβολής της νομαρχίας Καβάλας Κώστας Ευθυμιάδης.

 

 

Διαβάστε επίσης