Γενική συνέλευση δασκάλων και μετά απεργία;

 Γενική συνέλευση δασκάλων και μετά απεργία;

Γενική συνέλευση και μάλιστα έκτακτη πραγματοποιούν αύριο το απόγευμα οι δάσκαλοι του Νομού Καβάλας. Η συνέλευση θα γίνει στης 6 το απόγευμα σε αίθουσα του 12ου δημοτικού σχολείου. Θέματα που θα συζητηθούν είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δηλαδή η αξιολόγηση, η βαθμολογική εξέλιξη, η αργία καιη διαθεσιμότητα, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από την οργανική θέση.

Η έκτακτη συνέλευση των εκπαιδευτικών αύριο θα λάβει απόφαση για τυχόν νέες κινητοποιήσεις.

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου θα λάβει μέρος στην ολομέλεια των προέδρων που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου. Είναι φανερό ότι οι δάσκαλοι ετοιμάζονται για νέες απεργίες.

Στο μεταξύ εφαρμόζεται και στην Καβάλα έγγραφο του υπουργείου παιδείας, όπου αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, μπορούν να γευματίζουν σε πρόγραμμα σίτισης, στις στρατιωτικές λέσχες.

Αυτό το πρόγραμμα ισχύει για την στρατιωτική λέσχη στην Καβάλα και την Ελευθερούπολη. Όσοι ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μπορούν ν΄ αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καβάλας.

Για το θέμα ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, δηλώνει ότι αγωνίζεται καθημερινά ώστε ο εκπαιδευτικός να ζει με αξιοπρέπεια από το μισθό του και να μην έχει ανάγκη από τέτοιου είδους «φιλανθρωπικού» χαρακτήρα μέτρα.

 

Διαβάστε επίσης