ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Εντός των ημερών το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει την πρόταση του για τις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Για το ΤΕΙ Καβάλας υπάρχουν βάσιμες υποψίες κατάργησης των Τμημάτων Οινολογίας-Δασοπονίας, Νοσηλευτικής, Βιομηχανικής Πληροφορικής και Διαχείρισης Πληροφοριών. Δύο εκ των τμημάτων αφορούν την πόλη της Καβάλας, τα άλλα δύο έχουν έδρα στην Δράμα και το Διδυμότειχο. Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος της ΒΦΛ Γιάννης Τσάρας συναντά στην Αθήνα τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για το χρέος της εταιρίας στη ΔΕΠΑ. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Το Σάββατο ο κ. Τσάρας ενημέρωσε τοπικούς φορείς και διοίκηση σωματείου. Δεν έκρυψε ότι η εταιρία αναζητά επενδυτή. Για περίπου 24 ώρες το εργοστάσιο έμεινε χωρίς ρεύμα. «Επρόκειτο για βλάβη της ΔΕΗ» λένε οι αρμόδιοι για να καθησυχάσουν. Τρακτέρ αγροτών του Ν. Καβάλας βγαίνουν στους δρόμους. Συγκεντρώνονται στα όρια των Νομών Καβάλας – Δράμας και στο γήπεδο της Χρυσούπολης. Έληξε την Παρασκευή η προθεσμία που έθεσε ο Δήμος Καβάλας για να κατατεθούν προτάσεις σχετικά με την αξιοποίηση του «Διόνυσου». Αν και δεν υπήρξε ούτε μία πρόταση, ο Δήμος Καβάλας αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον. Ετοιμάζεται το κείμενο του επίσημου δημόσιου διαγωνισμού. Το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής δίνει συνέντευξη τύπου για θέματα της επικαιρότητας.

 

Στις 10 το πρωί νέα διαμαρτυρία της Λαϊκής Επιτροπής Καβάλας, αυτή τη φορά έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ. Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Το απόγευμα εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την προσέλκυση αραβικών επενδυτικών συνεργιών. Περισσότεροι από 600 πατριώτες προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Β. Ελλάδας έλαβαν μέρος σε εκδήλωση χθες στον Δημοτικό Κήπο. 150 αντιεξουσιαστές στα σοκάκια του Άη Γιάννη έκαναν περιφρούρηση της κατάληψης στην οδό Βύρωνος. Για αυτή την εβδομάδα μετατέθηκε το ραντεβού των βουλευτών Καβάλας- Δράμας με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την Αθήνα ήρθαν και θα ξανάρθουν στην Καβάλα για να προετοιμάσουν την προσυνεδριακή διαδικασία το Σάββατο, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. 82χρονη γυναίκα από την Καβάλα έχασε τη ζωή της το βράδυ της Παρασκευής σε τροχαίο ατύχημα έξω από το Χαλκερό. Αρχίζουν σήμερα τα έργα για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του κλειστού γυμναστηρίου «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

 

Ικανοποιημένοι επέστρεψαν από την έκθεση της Κωνσταντινούπολης οι εκπρόσωποι του Ν. Καβάλας. Τουρκικό τουριστικό γραφείο ετοιμάζει πρόγραμμα επισκέψεων στη Θάσο με λεωφορείο. Αυτό θα εκτελεί δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια από την Κωνσταντινούπολη στον Λιμένα. Συνεδριάζει το μεσημέρι στο Δημαρχείο η δημοτική τουριστική επιτροπή. Εκλογές σήμερα για το Ναυτικό Μουσείο, πίτα κόβει το απόγευμα η Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας. Σήμερα το βράδυ στο «Αντιγόνη Βαλάκου» η θεατρική παράσταση «Το χέρι». Εγκαινιάστηκαν χθες στην Παιδόπολη οι νέοι χώροι της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας.

 

Με γκολ του νεοαποκτηθέντα Πάτο ο ΑΟΚ νίκησε χθες την Καλλιθέα 1-0 κι ανέβηκε στην βαθμολογία. Η ομάδα μας χειροκροτήθηκε στο τέλος της αναμέτρησης αφού ήταν καλύτερη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Σενάρια μεταγραφικής ενίσχυσης που όμως δεν επιβεβαιώνονται. Η Ένωση επέστρεψε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Α1 μετά την χθεσινή της ήττα – στην παράταση- από τον Ηλυσιακό. Το Σάββατο υποδέχεται τον Πανελευσινιακό, τον οποίο πρέπει απαραίτητα να νικήσει για να έχει ελπίδες παραμονής.

 

 

Διαβάστε επίσης