Απλά είναι τα πράγματα …

 Απλά είναι τα πράγματα …

Kατά την γνώμη μου τα πράγματα όσο αφορά την έκβαση του σημερινού Eurogroup που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα ελληνικά ζητήματα και θέματα είναι ξεκάθαρα.

Επειδή εδώ και μερικές εβδομάδες ο χρόνος έτσι και αλλιώς έχει ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα για την Ελλάδα αν δεν τα βρούνε στο σημερινό Eurogroup σημαίνει οτι οδηγούν την χώρας μας σε χρεωκοπία, άτακτη ή τακτική λίγη σημασία έχει και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το τσουνάμι που θα προκαλέσει αυτή η έξοδος απο την ευρωζώνη.

Η παίρνουμε τα λεφτά ή γειά σας και να μας γράφετε.

Αν νομίζουν οτι οι κραδασμοί απο μια ενδεχόμενη χρεωκοπία της χώρας μας θα είναι ελεγχόμενοι και δεν θα προκαλέσουν την κατάρρευση της ζώνης ας το κάνουν.

Το σημερίνο Eurogroup είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να δούμε ποιοί πραγματικά θέλουν την σωτηρία της χώρας μας και ποιοί όχι.

Κατά την διάρκεια του σημερινού Eurogroυp θα πέσουν οι μάσκες και θα δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις των εταίρων που κάνανε τα πάντα για να τραβήξει όσο γίνεται περισσότερο χρονικά αυτή η κρίση αφού σε καμμία άλλη χώρα του κόσμου δεν υπάρχει κρίση διάρκειας 3,5 ετών και πάμε παραπέρα.

Το καλύτερο σενάριο ΄για την Ελλάδα είναι σήμερα να αποφασίσουν να πάρουμε άμεσα τα λεφτά της δόσης που θα είναι βαρβάτη με την μία και να κουρέψουν και το ελληνικό χρέος μέχρι εκεί που θα είναι βιώσιμο.

Το κακό σενάριο είναι να μην γίνει τίποτα απο τα δύο και να τελειώσει το Eurogroup χωρίς καμμία απόφαση και να αρχίσουμε να σκεφθόμαστε διαφορετικά την επόμενη μέρα στην Ελλάδα αλλα και την Ευρώπη.

Και το τρίτο σενάριο είναι να αποφασίσουν να μας δώσουν τα λεφτά αλλα να αποφύγουν να δώσουν οριστική λύση στο χρέος δηλώνοντας αδυναμία και διάσταση απόψεων.

Αυτό θα σήμαινε οτι παίρνουμε άλλη μια παράταση ζωής αλλα παραμένουμε στην ζώνη της αβεβαιότητας και του κερδοσκοπισμού αφού η αδυναμία πραγματικής λύσης δίνει χρόνο στους κερδοσκόπους να συνεχίσουν να βγάζουν λεφτά απο την κρίση αυτή.

Εμένα αν με ρωτάτε πιστεύω οτι θα πάμε στο πρώτο σενάριο που θα δώσει λύση σε όλα τα ελληνικά ζητήματα γιατί αλλιώς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για διάλυση της Ευρωζώνης.

Αν γυρίσουν και αυτήν την φορά την πλάτη στην Ελλάδα και τους έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν οτι έχουν ανοίξει την πόρτα της διχόνοιας και της διάλυσης.

Καταλαβαίνετε και εσείς απο αυτά που διαβάζετε και ακούτε οτι τις ελληνικές θέσεις υπερασπίζεται η θέση του ΔΝΤ και της Λαγκάρντ που θέλει και τα χρήματα να πάρουμε αλλα και γενναίο κούρεμα να κάνουμε στα επιτόκια των καινούργιων δανείων για να μπορέσουμε μια και καλή να φύγουμε απο την βούλα του πέναλτυ.

Σφίγγει ο καιρός και έρχονται και καταιγίδες

Κατα τα άλλα πάμε καλά και πάμε για ένα άχρωμο , άοσμο και άγευστο τέλος του μήνα με τις κθιερωμένες οικονομικές υποχρεώσεις να μας χτυπάνε το παραθύρι.

Και όταν αυτές χτυπάνε εμείς θα πρέπει να προβάλουμε.

Καιρικά ο καιρός θα σφίξει και άλλο απο σήμερα Δευτέρα και η ανώτερη θερμοκρασία θα είναι 11 – 12 βαθμοί.

Απο Τετάρτη η ΕΜΥ λέει οτι έρχονται βροχές και καταιγίδες οπότε καταλαβαίνετε οτι το σκηνικό τα επόμενα 24άωρα γίνεται περισσότερο χειμερινό.

Δεν έχουμε όμως κανένα παράπονο αφού και ο Νοέμβρης τελικά αποδείχθηκε οτι ήτανε μαζί μας.

Χαλαροί και ήρεμοι …

Κατα τα άλλα θα πρέπει όλοι να είμαστε χαλαροί και να διατηρούμε σταθερές θερμοκρασίες γιατί η κρίση προκαλεί κατάθλιψη και η ανεργία εμφράγματα.

Καλμάρετε έλληνες και υπομονή γιατί τα καλύτερα είναι μπροστά και έρχονται.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στην μία ρόδα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Δύσκολη εβδομάδα γιατί είναι η τελευταία του μήνα άλλα είμαστε αισιόδοξοι οτι θα πάμε καλά.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης