• 19 Μαΐου 2024,

Απογευματινό συλλαλητήριο – Η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στα μέτρα

 Απογευματινό συλλαλητήριο – Η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στα μέτρα

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) έχουν εξαγγείλει την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για το απόγευμα της Τετάρτης. Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού στη Βουλή με τα συνδικάτα να εκφράζουν την αντίθεσή τους για τις περικοπές στην παιδεία, στην υγεία και στις κοινωνικές παροχές. Το παράρτημα ΑΔΕΔΥ Καβάλας με ανακοίνωση που απέστειλε, ενημέρωσε ότι το συλλαλητήριο της Καβάλας θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 σήμερα το απόγευμα.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την Κυριακή και στην Καβάλα, δεν επέτρεψαν στην τοπική Συντονιστική Επιτροπή συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων να πραγματοποιήσει τις κινητοποιήσεις τις οποίες είχε προετοιμάσει, στο περιθώριο της παρελάσεως. Για πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν την Κυριακή έκανε λόγο ο πρόεδρος του παραρτήματος ΑΔΕΔΥ Τάσος Ιωαννίδης, αφού το προγραμματισμένο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας επρόκειτο να διεξαχθεί με απόλυτα ειρηνικό τρόπο.

Το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίασε το παράρτημα ΑΔΕΔΥ Καβάλας κι αποφάσισε τη διοργάνωση του σημερινού απογευματινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Καπνεργάτη. Δεν αποκλείεται μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου να συνεδριάσει και η τοπική Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για προγραμματισμό κινητοποιήσεων. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση προχωρά στη λήψη μέτρων, εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για τη συμμετοχή μας στον αγώνα», επεσήμανε ο κ. Ιωαννίδης.

Η Συντονιστική Επιτροπή εμφανίστηκε ενοχλημένη από τις αντιδράσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας στην πρωτοβουλία ανάρτησης μαύρων σημαιών στα καταστήματα της τοπικής αγοράς. Καλούμενος να σχολιάσει την αντίδραση, ο κ. Ιωαννίδης το απέφυγε μεν αλλά παραδέχθηκε πως ήταν δικαίωμά τους να αρνηθούν την πρωτοβουλία της ανάρτησης.

 

Το σημερινό συλλαλητήριο

 

H E.Γ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προχωρεί άμεσα σε αγωνιστικές δράσεις ενάντια στον προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, αφαίμαξης των εισοδημάτων και απολύσεις των εργαζομένων που κατατίθεται στην Βουλή μεθαύριο Τετάρτη, 31/10/2012, αλλά και ενάντια στα απάνθρωπα μέτρα – δράσεις που συμφώνησαν συγκυβέρνηση και τρόικα, ακυρώνοντας δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα.

Ταυτόχρονα στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Ομοσπονδιών – Μελών της, που αγωνίζονται για να ανατρέψουν τις πολιτικές οι οποίες διαλύουν τις δημόσιες υπηρεσίες και υποβαθμίζουν τα κοινωνικά αγαθά της παιδείας και της υγείας.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, ημέρα κινητοποίησης ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο αλλά και όλο τον Καβαλιώτικο λαό να συμμετάσχουν στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Παρακαλούνται οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων σωματείων να ενημερώσουν τα μέλη τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Από την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

 

Διαβάστε επίσης