• 6 Μαΐου 2024,

Βασική ενδεκάδα για την πρόκριση με Παναιγιάλειο – Ενωση: Καινούρια αρχή με Απόλλων Πάτρας

 Βασική ενδεκάδα για την πρόκριση με Παναιγιάλειο –  Ενωση: Καινούρια αρχή με Απόλλων Πάτρας

Το ενδιαφέρον στο στρατόπεδο του ΑΟΚ, επικεντρώνεται στο αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο στο «Ανθή Καραγιάννη».

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση και είναι βέβαιο ότι ο Κώστας Βασιλακάκης θα χρησιμοποιήσει τους βασικούς, αφού ο ΑΟΚ ενδιαφέρεται να περάσει στην επόμενη φάση. Εκεί όπου θα βρει μπροστά του την ΑΕΚ. Ο Θρακιώτης τεχνικός εκτός από το μόνιμο τραυματία Θοδωρή Πακάλτση, δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα.

Θα επαναφέρει τους βασικούς για να τους έχει έτοιμους, όσον αφορά τους ρυθμούς τους. Είναι γνωστό ότι ο ΑΟΚ δεν παίζει πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο και ορισμένοι που δεν αγωνίστηκαν στο ματς με τον Τηλυκράτη, είναι έτοιμοι να επανέλθουν.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Ντιέ, ο Μοκάκε και ο Γελαδάρης. Επίσης δεν αποκλείουμε να ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα ο Μπρατσιάνι και ο Πλιάγκας.

Η διακοπή ωφέλησε στο να πάρουν ανάσες παίκτες που σήκωσαν μεγάλο βάρος, στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

*Βροχή οι προτάσεις από μάνατζερ

Όσο πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, ο ΑΟΚ σκέφτεται μεταγραφικά ενώ είναι βροχή οι προτάσεις που φτάνουν στα γραφεία από μάνατζερ παικτών.

Ο ΑΟΚ εξετάζει πολλές περιπτώσεις παικτών, που είναι ελεύθεροι. Είναι σίγουρο ότι το κύριο βάρος θα πέσει στην ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, όπου θα γίνει σίγουρα μια ακόμη μεταγραφή, μπορεί και δυο. Επίσης θα αποκτηθεί ένας αμυντικός. Μέχρι τώρα ήδη έχουν προκύψει μερικές καλές προτάσεις αλλά είναι νωρίς ακόμη για τελικές αποφάσεις.

Μεταγραφή Ιανουαρίου ουσιαστικά θα είναι και ο Ν` Ντιαγιέ που όλο αυτό τον καιρό προπονείται με τον ΑΟΚ, μη έχοντας δικαίωμα συμμετοχής ακόμη στο πρωτάθλημα.

*Με φιλάθλους ο Παναιγιάλειος

Ο Παναιγιάλειος μετά τη νίκη πρόκριση επί του Παναιτωλικού, έρχεται στην Καβάλα με ανεβασμένο ηθικό. Μάλιστα στην Καβάλα θα έρθουν και φίλαθλοι της ομάδας, αφού είναι προγραμματισμένη εκδρομή που θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης από το Αίγιο. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Χρήστος Ρέλλας μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και θα παίξει την Πέμπτη.

Προπονητής στην ομάδα του Αιγίου είναι ο Νίκος Κουρμπανάς.

 Ενωση: Καινούρια αρχή με Απόλλων Πάτρας

Η αποστολή της Ενωσης επέστρεψε τις πρώτες πρωινές ώρες από το Γευγελή και σήμερα το απόγευμα θα προπονηθεί στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Πλέον κοιτάζει το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλων Πάτρας, εκτός έδρας. Μετά τις 3 συνεχόμενες ήττες, στο στρατόπεδο της Καβαλιώτικης ομάδας έχει σημάνει συναγερμός εν όψει του δύσκολου αγώνα. Οι πάντες πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει μια καινούρια αρχή, με νίκη μέσα στην Πάτρα.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Χουγκάζ άφησε στην Καβάλα, Γκαγκαλούδη και Γκράντι, προκειμένου να τους έχει φρέσκους στο Σαββατιάτικο παιχνίδι. Οι δυο τους είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ο Γκαγκαλούδης φαίνεται ότι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση ενώ ο Γκράντι συν το χρόνο είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει τη δύσκολη προσπάθεια της ομάδας.

Ο Στυλιανού με τράβηγμα είναι αμφίβολος για το ματς του Σαββάτου ενώ ο Μανωλόπουλος είναι καλύτερα και εκτός απροόπτου θα είναι στην αποστολή.

*Μεταγραφή όχι πριν την Πάτρα

Είναι σίγουρο ότι οι άνθρωποι της Ενωσης έχουν στο μυαλό τους μια μεταγραφή, αλλά αυτή δε θα γίνει πριν το ματς με τον Απόλλωνα Πάτρας. Άλλωστε και τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά.

Αν γίνει μεταγραφή θα γίνει ενός παίκτη, που θα παίζει κοντά στο καλάθι, για να δίνει περισσότερες βοήθειες στον Κόλεμαν αλλά και στους ταλαντούχους αλλά άπειρους Κριστέφσκι και Πάνος.

Όλα θα κριθούν όμως μετά το Σαββατιάτικο παιχνίδι, που μοιάζει να είναι τελικός για την Ενωση, που μαζί με τον Απόλλων Πάτρας είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα.

Μετά το παιχνίδι με τον Απόλλων Πάτρας, η Ενωση θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στις 11 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

*Πολυτιμότερος ο Παππάς- Πρώτος στα κοψίματα ο Κόλεμαν

Όπως αναμενόταν πολυτιμότερος της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας αναδείχθηκε ο Ν. Παππάς του Πανιωνίου που πέτυχε 32 πόντους με την Ενωση, έχοντας 36 πόντους στην αξιολόγηση. Στο σκοράρισμα της αγωνιστικής πρώτος ήταν ο Παππάς με 32 πόντους ενώ ακολούθησαν ο Παπαδόπουλος του ΠΑΟΚ με 31, ο Γκαγκαλούδης της Ενωσης με 23, ο Μίλμπουρν του Πανιωνίου με 20 και ο Ντέντι του Κολοσσού με 20.

Στα ριμπάουντ πρώτος ο Ασημακόπουλος του Αρη με 12, ακολούθησαν ο Τσιάκος του Πανελευσινιακού με 11, ο Πάλμερ του ΚΑΟΔ με 11, ο Κανονίδης του Περιστερίου με 9, ο Τζόουνς του Ηλυσιακού με 9. Στις ασίστ καλύτεροι ο Μακ Κόλουμ του Απόλλων Πάτρας και ο Λάνγκφορντ του Κολοσσού Ρόδου με 7, με 6 ο Πέτροβιτς του Απόλλων Πάτρας και ο Μακ Γκραθ του ΠΑΟΚ. Με 5 ο Σλούκας του Ολυμπιακού.

Στα κλεψίματα από 4 ο Καλαϊτζίδης του ΚΑΟΔ, ο Πάλμερ του ΚΑΟΔ και ο Πέτγουει του Ρεθύμνου. Με 3 ο Κυρίτσης του Ικαρου και ο Μάντζαρης του Ολυμπιακού. Στα κοψίματα ο Κόλεμαν της Ενωσης με 5 στην πρώτη θέση. Μετά με 3 ο Μισέλ του ΚΑΟΔ, ο Ντέντι του Κολοσσού και ο Πελεκάνος του Αρη. Με 2 ο Γιάνκοβιτς του Πανιωνίου.

Τέλος στην αξιολόγηση πρώτος ο Παππάς με 36 και ακολούθησαν ο Πάλμερ με 33, ο Ντέντι με 31, ο Κανονίδης με 28 και ο Τσιάκος με 26. Από την Ενωση στους καλύτερους ο Κόλεμαν 1ος στο κοψίματα και 3ος σκόρερ ο Γκαγκαλούδης.

*Η βαθμολογία μετά και το ματς της Δευτέρας

Ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει το Ρέθυμνο με 92-50 και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία πλέον μετά από 3 αγωνιστικές είναι η ακόλουθη.

Ολυμπιακός 6 250-177

Κολοσσός Ρόδου 6 225-200

Πανιώνιος 6 230-211

Παναθηναϊκός 5 223- 170

ΚΑΟΔ 5 243-231

Περιστέρι 5 218-228

Αρης 4 170-202

ΠΑΟΚ 4 213-226

Ρέθυμνο 4 198-224

Ικαρος Καλλιθέας 4 168-233

Ηλυσιακός 4 180-195

Πανελευσινιακός 4 233-229

Απόλλων Πάτρας 3 228-235

Ενωση 3 224-242

Τάσος Πατσίδης

 

 

Διαβάστε επίσης