Απογοητευμένος ο Μ. Παπαδόπουλος από την άκαρπη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 Απογοητευμένος ο Μ. Παπαδόπουλος από την άκαρπη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Τρεις ώρες διήρκεσε η δευτεριάτικη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας με αποκλειστικό θέμα τις διεκδικήσεις και την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης. Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Μητροπολίτη αναφορικά με την Καβάλα που διαχρονικά υποβαθμίζεται εξ αιτίας της στήριξης της Θράκης. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν κατέληξε σε συγκεκριμένη απόφαση, ενώ έγινε παρουσία των τεσσάρων βουλευτών, του περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών Μαρκόπουλου- Παπαδόπουλου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος διόλου ικανοποιημένος δεν έμεινε από την εξέλιξη της συνεδριάσεως και από το ανύπαρκτο αποτέλεσμά της. Προσωπικά είχε στείλει το μεσημέρι της Δευτέρας επιστολή στη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα, εκφράζοντας έτσι τις επιφυλάξεις του για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης. Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι από την ημέρα αποστολής της προσκλήσεως έως το μεσημέρι της Δευτέρας καμία σχετική με το θέμα εισήγηση δεν είχε σταλεί στους δημοτικούς συμβούλους από τη διοίκηση, επομένως δεν ήταν γνωστή η θεματολογία και το αν θα προέκυπτε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε εγκαίρως τις ανησυχίες του ότι τελικά το μόνο που θα συνέβαινε κατά την συνεδρίαση θα ήταν να φλυαρήσουν οι συμμετέχοντες και οι προσκεκλημένοι, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων και η λήψη αποφάσεων επί συγκεκριμένων θεμάτων. Στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος τόνιζε πως της συνεδριάσεως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συνάντηση και προεργασία μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε άπαντες να προσέρχονται με ενιαία άποψη για τα φλέγοντα θέματα. Σε διαφορετική περίπτωση, είχε επισημάνει ο κ. Παπαδόπουλος, κινδύνευαν να αναλωθούν σε ατέρμονες και ανούσιες συζητήσεις. Κάτι που τελικά συνέβη, άρα ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά πως η διεξαγωγή της συνεδριάσεως απλά επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις του.

Το μόνο που έπραξε η δήμαρχος, παρατήρησε ο επικεφαλής της αντιπολιτευτικής παρατάξεως, ήταν να ζητήσει από τους βουλευτές και τους περιφερειακούς διοικούντες, να δώσουν απλά ένα χέρι βοήθειας. Αξία θα είχε η διαδικασία εάν η διοίκηση μεριμνούσε να θέσει υπόψη των προσκεκλημένων τις προτεραιότητές της, προτείνοντας και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Εξάλλου, οι βουλευτές ζήτησαν να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες παρόλα αυτά η δήμαρχος φάνηκε ανέτοιμη. Η συζήτηση της Δευτέρας ελάχιστες διαφορές παρουσίασε συγκριτικά με τη συζήτηση που είχε διεξαχθεί και στις 9/2/2015 από το σώμα με την ίδια ακριβώς θεματολογία.

«Ο τόπος της ζωής μας» έκτοτε είχε προτείνει μια οργανωμένη διαδικασία και προσεκτική παρακολούθηση των θεμάτων καθώς και τη σύσταση διαπραγματευτικής ομάδας η οποία θα παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη των θεμάτων, παρεμβαίνοντας δυναμικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δυστυχώς, η πρόταση της παρατάξεως δεν έγινε αποδεκτή από τη δημοτική αρχή, σημείωσε ο Μάκης Παπαδόπουλος. Η συνεδρίαση της Δευτέρας απλά επανέλαβε τη διαδικασία της 9ης Φεβρουαρίου του 2015, ενώ η δήμαρχος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ενός σοβαρού απολογισμού για τις ενδιάμεσες εξελίξεις, για ενδεχόμενη πρόοδο των θεμάτων και για τις επιβεβλημένες κινήσεις εκ μέρους των βουλευτών και των περιφερειακών διοικούντων.

Η συζήτηση της Δευτέρας επομένως και πάλι δεν κατάληξε πουθενά, έτσι ο κ. Παπαδόπουλος θεωρεί πως ο δήμος Καβάλας καθυστερεί και υστερεί, αν και τα γεγονότα τρέχουν και προσπερνούν τη δημοτική αρχή. «Πολύ φοβάμαι, ότι λόγω της έλλειψης οργάνωσης και συντονισμού που χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή, θα περιμένουμε πολύ ακόμη», υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος. Συμπλήρωσε δε, ότι πέραν της προεργασίας που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μεταξύ των επικεφαλής, η διοίκηση θα έπρεπε να είχε αποστείλει εγκαίρως στο σώμα την εισήγηση της δημάρχου ενώ ομοίως θα έπρεπε να είχε σταλεί και στους προσκεκλημένους πολιτικούς παράγοντες.

 

Διαβάστε επίσης