• 17 Μαΐου 2024,

«Αποκάλεσαν φασίστες όσους έτρεχαν με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ»

 «Αποκάλεσαν φασίστες όσους έτρεχαν με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ»

 

Η ανατροπή των συνθηκών και οι διαψεύσεις των υπεσχημένων εκ μέρους της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι η αιτία για την πτώση των ποσοστών, όπως αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις. Εκεί, ως πρώτο κόμμα εμφανίζεται πλέον η ΝΔ ωστόσο η Λαϊκή Ενότητα δεν καταφέρνει να αυξήσει το δικό της ποσοστό, με αποτέλεσμα να καταμετράται κάτω του 3%.
Μια ερμηνεία για το φαινόμενο ζητήσαμε από τον πρώην βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Καβάλας Ηλία Ιωαννίδη, ο οποίος επεσήμανε: «Η ανταπόκριση της κοινωνίας που εγώ διαπιστώνω δε συνάδει με τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Δικαιώνεται η άποψή μας περί αδιεξόδου των μνημονίων αλλά και η θέση μας ότι η έξοδος από την ευρωζώνη είναι η προϋπόθεση ώστε να χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της. Πράγματι έχουμε σοβαρές αδυναμίες που δεν επιδιώκουμε να τις κρύψουμε κι άρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρότερα.
Σοβαρή είναι δηλαδή η αδυναμία μας προκειμένου να πείσουμε τον κόσμο για την εναλλακτική πρόταση κι επομένως να διευκολύνουμε τον κόσμο στον απεγκλωβισμό του από το μονόδρομο, σύμφωνα με την πλασματική εικόνα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές αναγκαστήκαμε να διαμαρτυρηθούμε, διότι τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης δε μας προβάλλουν καθόλου. Ειδικότερα για την ΕΡΤ διαπιστώνουμε ότι ακόμη και με τη μεταλλαγμένη και δήθεν αριστερή κυβέρνηση τα προσχήματα δεν τηρούνται. Παρηγοριά μας παραμένουν τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης που κατά καιρούς προβάλουν τις απόψεις μας. Όλα αυτά όμως τα αναμέναμε διότι γνωρίζαμε τους κανόνες του παιχνιδιού. Πάντως, ένα μεγάλο τμήμα της αξιοπιστίας τους έναντι του κοινού έχουν χάσει τα ιδιωτικά ΜΜΕ».
Τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή με τη συμπεριφορά των αγροτών στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει ο Ηλίας Ιωαννίδης, που δε θέλησε μεν να εμπλακεί στην υπόθεση ωστόσο σημείωσε: «Δε θέλω να κρίνω αποφάσεις συλλογικών φορέων όπως αυτή που πήραν οι αγρότες για τον τρόπο παρουσίας τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Άστοχα εκ μέρους κάποιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα πυροδοτήθηκε, αποκαλώντας φασίστες τους ανθρώπους που έτρεξαν και αγωνίστηκαν για συγκεκριμένους βουλευτές του κόμματος.
Όπως αντιλήφθηκα, οι αγρότες θέλησαν να επισημάνουν με τον τρόπο τους την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές αποφάσεις, να τονίσουν ότι πραγματικός διάλογος δεν έγινε και ότι οι βουλευτές απέφυγαν την πρόσκλησή τους χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. Το κλίμα πυροδοτήθηκε κι εξαιτίας ορισμένων ελάχιστων αγροτών που δυστυχώς χρησιμοποίησαν απρεπείς εκφράσεις. Δεν είναι όμως δική μου αποστολή να διδάσκω κανόνες καλής συμπεριφοράς σε απελπισμένους ανθρώπους που πλέον παλεύουν για την επιβίωσή τους».

Διαβάστε επίσης