Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία …

 Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία …

Το κοινό ανακοινωθέν που προέκυψε και καλά μετά απο 8 ώρες συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο δεν μπορεί να πείσει ούτε καν τους ίδιους οτι υπάρχει συμφωνία έστω και στα ελάχιστα.

Πουθενά δεν υπάρχει συμφωνία αφού ο καθένας απο αυτούς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι πως θα σκαρφαλώσει στην εξουσία.

Αγνοούν τα μηνύματα του λαού και συνεχίζουν να λειτουργούν με πυξίδα τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τα διάφορα ωφέλη που προκύππτου απο τέτοιου είδους κόντρες.

Δεν τους είπαμε να κάτσουν και να τα βρούνε για να μας βγάλουν απο την κρίση ενωμένοι , αυτό δεν είναι ικανοί να το κάνουν και μας το έχουν δείξει ουκ ολίγες φορές ,αλλα να συμφωνήσουν τουλάχιστον για το προσφυγικό που απειλεί να πνίξει την χώρα μας αν δεν αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Οταν η Φώφη η Γεννηματά ζητά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να βάλει την υπογραφή της να προηγηθεί δήλωση  του Τσίπρα οτι δεν μπορεί μόνο του καταλαβαίνετε οτι τζάμπα τρώμε τα νιάτα μας στην βιοπάλη αφού αυτοί όλοι είναι ξημερωμένοι αλλού και αυτά που εμείς βιώνουμε εδώ και 6-7 χρόνια αυτούς ούτε καν τους αγγίζουν.

Οταν ο Λεβέντης αρνείται να βάλει την υπογραφή του γιατί δεν έχει περάσει η πρόταση του για οικουμενική κυβέρνηση τι περιμένετε εσείς να γίνει.

Πήγανε για να συμφωνήσουν για το προσφυγικό και προσπαθήσανε όλοι μέσα απο μια συνεδρίαση να έρθουν πιο κοντά στην εξουσία είτε συμμετέχοντας σε αυτή είτε αποδυναμώνοντας τον Τσίπρα.

Κανείς απο τους πολιτικούς αρχηγούς δεν προσήλθε στην συνάντηση αυτή με στόχο να υπάρξει συμφωνία που θα κάνει την χώρα μας πιο δυνατή οχι μόνο απέναντι σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα αλλα κυρίως απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας που επιμένουν και να μην μας υπολογίζουν αλλά πλέον και να μην  μας παίρνουν  στα σόβαρά.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αγαπητοί αναγνώστες.

Διότι αν μας υπολογίζανε σήμερα δεν θα ήτανε εγκλωβισμένοι στην χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες.

Το προσφυγικό είναι πρόβλημα που καλπάζει στην κυριολεξία και η αξιολόγηση είναι ένας διακαής πόθος που όμως δεν έρχεται γιατί το ΔΝΤ ήταν ΄και παραμένει το πρόβλημα και σε αυτή την φάση της διαπραγμάτευσης.

Οι Ευρωπαίοι είναι πιο μαλακωμένοι αλλά οι Αμερικάνοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους και επιμένουν προκειμένου να συμετάσχουν στο πρόγραμμα να μπούνε και άλλοι φόροι τους οποίους όμως δεν σηκώνει η ελληνική κοινωνία.

Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως θα εξελιχτεί αυτή η ιστορία που μυρίζει αδιέξοδο με απρόοπτες εξελίξεις.

Μπορεί σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός αυτής της εβδομάδας να είναι υγρός αλλα το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε και κυρίως το Σάββατο ήταν σκέτο άνοιξη.

Προσέξτε τις ανθισμένες αμυγδαλιές μπροστά στο πάρκινγκ της Ροδόπης για να καταλάβετε οτι πλέον είμαστε σε άλλη φάση.

Ο κόσμος έχει χαλαρώσει και βγάζει μια ανακούφιση απο το γεγονός οτι άλλος ένα δύσκολος χειμώνας πέρασε.

Πέρασε και είμαστε έτοιμοι για άλλα.

Ο Ερντογάν για το προσφυγικό συναντήθηκε με τον ΟΜΠΑΜΑ και του πρότεινε να χτιστεί μια πόλη στα Βόρεια της Συρίας στα σύνορα κοντά με την Τουρκία και θα μπορεί να φιλοξενήσει ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων.

Η πόλη θα χτιστεί με την βοήθεια της διεθνούς κοινότητας και το μόνο που μένει είναι να προχωρήσει το πρότζεκτ αφού η τοποθεσία , σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει καθοριστεί.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και είμαστε έτοιμοι για μια εβδομάδα που όπως φαίνεται ο καιρός θα είναι άστατος και υγρός με υψηλές ομως για την εποχή θερμοκρασίες.

Καλή σας ημέρα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης