Απολύονται 15 σχολικοί φύλακες της Καβάλας

 Απολύονται 15 σχολικοί φύλακες της Καβάλας

Το προηγούμενο διήμερο της Πέμπτης και της Παρασκευής, οριστικοποιήθηκε όπως φαίνεται στην Αθήνα, στο ΑΣΕΠ και το υπουργείο του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η διαδικασία για τους σχολικούς φύλακες, ορισμένοι από τους οποίους επανέρχονται στη δουλειά αλλά σε διαφορετικές θέσεις, πολλοί όμως απολύονται.

Τα νέα έτσι όπως εμφανίζονται στο διαδίκτυο δεν είναι καθόλου ευχάριστα για 15 σχολικούς φύλακες του Δήμου Καβάλας που όπως φαίνεται απορρίπτονται.

Η διαδικασία δεν ήταν και τόσο φυσιολογική. Αρχικά ο ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τον προσωρινό πίνακα εκεί διαπιστώθηκαν λάθη, ο προσωρινός πίνακας αποσύρθηκε και μια μέρα μετά εμφανίστηκε ο οριστικός στον οποίο διαπιστώνονται πάλι λάθη.

Τα λάθη αυτά αφορούν την μοριοδότηση των σχολικών φυλάκων με βάση και την απόφαση που είναι η πιο πρόσφατη για επιπλέον μοριοδότηση και ειδική μεταχείριση σχολικών φυλάκων από τρίτεκνες οικογένειες ή μονογονεϊκές.

Οι σχολικοί φύλακες στην Καβάλα αμφιβάλλουν πόσο ο οριστικός πίνακας είναι σωστός και ετοιμάζονται να καταθέσουν προσφυγές. Η διαδικασία πάντως εμφανίζεται ως οριστική.

Δεκαπέντε άνθρωποι από την Καβάλα απολύονται καθώς όπως προκύπτει δεν έγινε δεκτό το λογικό αίτημα να δοθεί τρίμηνη παράταση στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Εννέα (9) σχολικοί φύλακες θα απασχοληθούν στο Νοσοκομείο Καβάλας ενώ από αυτούς οκτώ (8) είναι σχολικοί φύλακες της Καβάλας και ένας (1) σχολικός φύλακας από την πόλη της Δράμας.

Όσοι απολύονται βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση. Προσπαθούν να διαμαρτυρηθούν, να συνεχίσουν την αντίστασή τους σε συνεννόηση με το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο που την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση. Την Παρασκευή δε έγινε στη Θεσσαλονίκη μια ακόμη κινητοποίηση.

Οι σχολικοί φύλακες επιμένουν ότι αδικούνται, σε πανελλαδικό επίπεδο θα συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους δημιουργούνται ωστόσο τετελεσμένα που είναι σε βάρος της πλειοψηφίας των φυλάκων αφού αυτοί απολύονται.

Ως μια πρώτη αντίδραση οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Καβάλας που απολύονται έδωσαν στη δημοσιότητα το ακόλουθο κείμενο γεμάτο απογοήτευση που συνδυάζει την επέτειο της 25ης Μαρτίου με τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο.

 

 

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου δεν είναι σαν τις άλλες. . .

Ούτε η άνοιξη. . .

Ούτε ο ήλιος. . .

Εμείς γιορτάζουμε μια άλλη επέτειο, μια άλλη Ελλάδα. . .

Την Ελλάδα της ΦΘΟΡΑΣ και της ΑΝΑΓΚΗΣ!

Για μας η άνοιξη δεν έχει χρώμα. . .

Ο ήλιος δεν ζεσταίνει την ψυχή μας, καίει τη ζωή μας!

 

 

 

Διαβάστε επίσης