• 9 Μαΐου 2024,

Αποφασισμένος ο Κοντονής να λύσει το πρόβλημα της βίας των γηπέδων

 Αποφασισμένος ο Κοντονής να λύσει το πρόβλημα της βίας των γηπέδων

Αποφασισμένος να λύσει οριστικά το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα φαίνεται οτι είναι ο υφυπουργός Σταύρος Κοντονής ο οποίος άναψε το πράσινο φως για την επανέναρξη των αγώνων της Σούπερ Λίγκ αλλα κεκλεισμένων των θυρών.

Υπάρχει μια δέσμη μέτρων ενάντια στην βία και όταν αυτά θα είναι σε θέση να εφαρμοστούν απο την πολιτεία και τις ομάδες τότε θα ανοίξουν οι θύρες για τους φιλάθλους.

Σωστός ο υφυπουργός που το πάει καλά.

Μακάρι να φτάσει μέχρι το τέλος και να καταφέρει ότι δεν κατάφεραν τις προηγούμενες δεκαετίες οι προκάτοχοι του που εντοπίζανε και αυτοί το σοβαρό πρόβλημα της βίας αλλα αδυνατούσανε να αντιμετωπίσουν.

Ο νέος υφυπουργός φαίνεται οτι εκτός απο αποφασισμένος είναι και ορεξάτος να το κάνει.

Μακάρι …

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε χειμερινά αφού μετά απο μερικές ΄μέρες με άρωμα άνοιξης το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού επέστρεψε αλλα όχι για πολύ.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι δύσκολος αλλα απο Δευτέρα φαίνεται οτι στρώνει και πάλι.

Την Δευτέρα έχουμε ένα άλλο ακόμα κρίσιμο Eurogroup των υπουργών οικονομικών των Ευρωπαϊκών χωρών που θα μελετήσουν τις προτάσεις Βαρουφάκη για τις 6 μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν άμεσα και βάση αυτών θα αξιολογήσουν στην ουσία την θέληση της ελληνικής κυβέρνησης για τήρηση των δεσμεύσεων εντός του προγράμματος.

Αν μπορέσουμε να πείσουμε τους εταίρους οτι είμαστε στον σωστό δρόμο και αποφασισμένοι για αλλαγές τότε ίσως το παράθυρο για εκταμίευση μέρος της δόσης εντός του μήνα να γίνει και πόρτα.

Πάντως η Μέρκελ που πάντα διατηρεί τους τόνους χαμηλούς στην κοινή της συνέντευξη τύπου με τον Γιούνκερ πρίν απο μερικά 24άωρα επανέφερε, και φαντάζομαι οχι τυχαία, την λέξη τρόϊκα ξεχνώντας για λίγο τους θεσμούς σημειώνοντας οτι η αξιολόγηση της για την ελληνική οικονομία θα συνεχιστεί.

Καταλαβαίνετε οτι η Μέρκελ προσπαθεί σε επίπεδο δηλώσεων να πάρει την ρεβάνς μετά και τις δηλώσεις που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες απο έλληνες αξιωματούχους και τον ίδιο τον Βαρουφάκη που θέλουν να περιγράψουν διαφορετικά απο ότι οι Ευρωπαίοι την επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία.

Πάντως η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε λίγες μόνο εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνία για την δανειακή παράταση με τους εταίρους δίνει ένα προβάδισμα της τάξης του 20% απέναντι στην Νέα Δημοκρατία που ψάχνει ακόμα να βρεί τους λόγους που την οδήγησαν στην ήττα.

Αν βρεί τους λόγους μπορεί μετά να ψάξει να βρεί και έναν νέο πρόεδρο αν και βλέπω οτι στην παρούσα φάση δεν μπορεί κάποιος άλλος να απειλήσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Οσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει υψηλή δημοφιλία κανείς δεν θα πλησιάζει την θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Θα αφήσουν τον Σαμαρά να το πιεί το ποτήρι της ήττας μέχρι και την τελευταία σταγόνα.

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται όταν θα αρχίσει η κυβέρνηση Τσίπρα να ολισθαίνει.

Τα επόμενα 24άωρα θα είναι κρίσιμα και θα δείξουν αν τελικά υπάρχει περίπτωση εκταμίευσης των επόμενων δόσεων για να μπορέσει να αποφύγει η Ελλάδα κάποιες ζόρικες καταστάσεις που φαίνεται να διαμορφώνονται αν οι εταίροι επιμείνουν στις θέσεις τους για μη εκταμίευση χρημάτων πριν το τέλος της αξιολόγησης.

Λοιπόν αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι είναι ύποπτοι και πονηροί.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης