• 20 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας «έπεσε με τα μούτρα» στη δουλειά σχετικά με την προετοιμασία της Λευκής Νύχτας, στο τέλος Μαΐου. Είναι νωρίς ακόμη; Ε και; Οι έμποροι συνδικαλιστές γνωρίζουν καλά ότι η επιτυχία του γεγονότος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν θα έρθει από μόνη της, εξ αιτίας της πετυχημένης αρχικής ιδέας ή της περσινής ευστοχίας. Τα μέλη της διοίκησης κινούνται ήδη προς την εξασφάλιση τέτοιων συνεργασιών και συμμετοχών ώστε εκείνο το βράδυ η πόλη να είναι γεμάτη κόσμο. Εννοούμε το κέντρο της. Από την πλατεία Καπνεργάτη ως την πλατεία Ελευθερίας, από την Ομόνοια έως την Βενιζέλου και την παραλία.

 

Στα σχέδια του Εμπορικού Συλλόγου είναι εκείνο το βράδυ να εξασφαλιστεί η «επέκταση» των δρομολογίων των φέρι μποτ από και προς τον Πρίνο προκειμένου να μπορούν να έρθουν στην Καβάλα άνθρωποι από τη Θάσο. Στάλθηκε επιστολή στις ναυτιλιακές εταιρίες, των οποίων η απάντηση είναι επί του παρόντος άγνωστη. Ειδικά σε αυτό το θέμα ουδείς μπορεί να είναι αισιόδοξος. Άλλο πράγμα Λευκή Νύχτα, άλλο πράγμα  (σαφώς δυσκολότερο) τα περισσότερα δρομολόγια και μάλιστα τα βραδινά δρομολόγια.

 

Δεν έχει συνεδριάσει η ΝΟΔΕ Καβάλας από τις εκλογές του Γενάρη και μετά! Δεν υπήρξε καν ορισμός συνεδρίασης. Η επιτροπή με πρωτοβουλία του προέδρου της κράτησε στάση αναμονής και περισυλλογής. Καλά όλα αυτά αλλά πέρασε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα. Δεν πρέπει να συναντηθούν πάλι; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τώρα που έγινε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, τώρα (δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα) θα συνεδριάσει κι η ΝΟΔΕ Καβάλας. Με τα σημερινά δεδομένα η επιτροπή στηρίζει Σαμαρά.

 

Χωρίς πολλά λόγια ο Μιχάλης Τσοκτένογλου απέσυρε την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα του για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στην ΑΜΘ. Έμπειρος όπως είναι έλαβε το μήνυμα και προσαρμόστηκε σε αυτό. Σιγά μην έβγαζε η Καβάλα Συμπαραστάτη για όλη την Περιφέρεια. Κομοτηνή και πάλι Κομοτηνή. Με τις ψήφους μάλιστα και των Καβαλιωτών! Αυτό είναι το χειρότερο…

 

Ο κ. Τσοκτένογλου ήταν στη Κομοτηνή την Τετάρτη όπου πρώτα «πήρε» την κρυάδα,  μετά αποσύρθηκε κι αποχώρησε φανερά απογοητευμένος. Ίσως και θυμωμένος. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η διοίκηση προτιμά την κ. Κοραία αλλά αυτό μάλλον δεν φθάνει. Δεν αρκούν οι ψήφοι της παράταξης Παυλίδη για να την εκλέξουν. Κατόπιν τούτου θα είναι έκπληξη αν εκλεγεί Συμπαραστάτης. Προσπάθεια πάντως γίνεται και θα συνεχιστεί.

 

Διαβάζουμε στις ιστοσελίδες της Κύπρου ότι η Λάρνακα θα είναι η έδρα του Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων που δημιουργείται στο νησί. Θυμόμαστε ότι κι εμείς εδώ στην Καβάλα είχαμε έναν τέτοιο στόχο. Μας απασχόλησε μάλιστα στη πρόσφατη προεκλογική περίοδο. Το υποσχέθηκαν το Ινστιτούτο πολλοί και διάφοροι υποψήφιοι. Μετά ξεχάσαμε τον συγκεκριμένο στόχο εντελώς.

 

Διαβάζουμε στον τύπο της Αθήνας τις αντιδράσεις που δημιουργεί με τις αποφάσεις του ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουπλής. Εκεί όπου διορίζει προέδρους κι αντιπροέδρους των ΥΠΕ καταγγέλλεται από τις Νομαρχιακές Επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ! Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας του γράφει ότι το κόμμα δεν θα γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ. Τι έχει κάνει ο κ. Κουρουπλής; Όρισε διοικητή της 6ης ΥΠΕ έναν πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής ξεσηκώθηκε.

 

Καλό είναι αυτά να τα έχουμε στο μυαλό μας καθώς θα παίξουν τον ρόλο τους ως προς τις αποφάσεις του Υπουργού για την διοίκηση της 4ης ΥΠΕ με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη. Όσο για τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των Νοσοκομείων, επί του θέματος η ηγεσία του υπουργείο δεν άνοιξε ακόμη τα χαρτιά της.

 

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Κώστα Βαξεβάνη «Κουτί της Πανδώρας» κείμενο που μας γυρίζει πίσω. Στο 2013. Στην εποχή των αλλαγών στις συμβάσεις των Πετρελαίων της Καβάλας. Ο κ. Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι για εκείνη την υπόθεση υπάρχουν νέες καταγγελίες από τους εργαζόμενους της Καβάλα Όιλ και την βουλευτή (του ΣΥΡΙΖΑ πια) Ραχήλ Μακρή. Στην χθεσινή ανάρτηση στην ίδια ιστοσελίδα προβάλλονται μία ακόμη φορά – αλλά υπό τα σημερινά πολιτικά δεδομένα- τα αξέχαστα e mail ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και τους συνεργάτες του τότε Υπουργού. Αναφέρεται φυσικά και το όνομα του Γιάννη Πασχαλίδη, ήταν ο εισηγητής της ΝΔ.

 

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την σκοπιμότητα αυτής της «επιστροφής στο παρελθόν». Ή γίνεται για λόγους εντυπώσεων από πλευράς του κ. Βαξεβάνη (στον οποίο αρέσουν τέτοια θέματα) ή πραγματικά υπάρχει αναμόχλευση της διαδικασίας. Από την κ. Μακρή; Ο χρόνος θα το δείξει.

 

Διαβάζουμε κείμενο συνδικαλιστή πρώην δημοτικού αστυνομικού που ζητά αξιοποίηση αυτού του δυναμικού. Ο Γιάννης Κόκιος που εργάζονταν στον Δήμο Αθηναίων γράφει μεταξύ των άλλων: «Αναρωτιέται κανείς αν στο πλαίσιο ανασυγκρότησης της Δημόσιας Διοίκησης συνεχιστεί να γίνονται δεκτές αμφιβόλου νομιμότητας πρακτικές με ελεγκτικούς μηχανισμούς γιαλαντζί, ή θα γίνει μια σοβαρή προσπάθεια με την αξιοποίηση του εκπαιδευμένου και υψηλά καταρτισμένου προσωπικού της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας. Η Κ.Ε.Δ.Ε. θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων χωρίς να επαναπαυθεί με υπηρεσίες «ιμιτασιόν». Απομένει να πάρει θέση ο Υπουργός Εσωτερικών, που από την απόφασή του θα κριθεί και η πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για ουσιαστική ανασυγκρότηση, ή για μεταρρύθμιση «άρπα-κόλλα» στα χνάρια των προκάτοχών τους».

 

Σύλλογος Ρόταρι της Καβάλας ετοιμάζει εκδήλωση για την μέρα της γυναίκας. Η εκδήλωση φέρεται να γίνεται την Τετάρτη το βράδυ στο «Αντιγόνη Βαλάκου». Μπράβο επιτυχία ως προς την αίθουσα που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση! Συνήθως τέτοιες εκδηλώσεις δεν γίνονται (δεν έγιναν ποτέ) στο θέατρο του ΔΗΠΕΘΕ. Εκτός αν στην εκδήλωση εμφανίζεται (διαβάζοντας ποιήματα όπως ακούμε) η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ. Τότε οι πόρτες του «Αντιγόνη Βαλάκου» ανοίγουν διάπλατα!

 

Τι απομένει τώρα πια; Να κάνει εκδήλωση για την γυναίκα π.χ. ο Δικηγορικός Σύλλογος, να επιλέξει την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου αφού πιο μπροστά αποφασίσει να έχει ομιλητή στην εκδήλωση αυτή τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο. Σκεφτόμαστε ότι για να πετύχει κάποιος στον στόχο του (να εξασφαλίσει μια καλή αίθουσα για την εκδήλωση του) υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι.

 

Θρίλερ με τις χθεσινές κρίσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλοι αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα επί ώρες. Από το πρωί χθες μέχρι το απόγευμα και το βράδυ. Ο μόνος που έμαθε τα νέα νωρίς νωρίς ήταν ο Γιώργος Σαλαμάγκας. Αποστρατεύτηκε το πρωί, το μεσημέρι είχε στείλει αποχαιρετιστήριο κείμενο μέσω δελτίου τύπου. Ο έως χθες το πρωί Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ «προτιμούσε» την Καβάλα, στην οποία ήταν αρκετά συχνά. Η δραστηριότητα των Καβαλιωτών τον υποχρέωνε για αυτό. Ρόλο έπαιξε η πολύ καλή συνεργασία που είχε και με τον Μάκη Κοσκερίδη και με τον Γιώργο Γκράνα.

 

Το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης ο Θόδωρος Μαρκόπουλος θα συναντήσει στην Αθήνα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Υπόψη του Υπουργού θα τεθούν θέματα του Νομού Καβάλας, του πρωτογενούς τομέα. Τον ίδιο Υπουργό συνάντησαν αρχές αυτής της εβδομάδας οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης