• 22 Μαΐου 2024,

Αποχωρήσεις , σκέψεις, και στο βάθος χρεοκοπία

 Αποχωρήσεις , σκέψεις,  και στο βάθος χρεοκοπία

Το σκηνικό των τελευταίων ωρών όσο αφορά το μέτωπο της διαπραγμάτευσης είναι σκηνικό ρήξης με την ελληνική διαπραγματευτική αποστολή να αποχωρεί απο τις συζητήσεις και οχι απο τις Βρυξέλλες γιατί βλέπει οτι δεν υπάρχει κοινός τόπος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των πρωταγωνιστών οι δανειστές , πιστωτές μας ζητούν επίμονα να καλύψουν το δημοσιονομικό κενό με λεφτά που θα περικόψουν απο συντάξεις και θα προκύψουν απο την αύξηση του ΦΠΑ κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτό απο αυτή την κυβέρνηση όταν μερικούς μήνες πρίν η κυβέρνηση Σαμαρά, που έχασε κατά κράτος μερικούς μήνες μετά απο τον Τσίπρα , είχε καταφέρει την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να σύρει την χώρα σε ένα τρίτο χειρότερο ΜΝΗΜΟΝΙΟ απο οτι τα δύο προηγούμενα.

Η υπογραφή σε μια τέτοια συμφωνία στην ουσία ανοίγει τον δρόμο για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση στο εσωτερικό της χώρας αφού μια τέτοια συμφωνία θα ακυρώσει την κυβέρρνηση του Τσίπρα.

Έχω την εντύπωση οτι πλέον οι διαπραγματεύσεις είναι σε οριακό σημείο και η απειρία και των δύο πλευρών να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οδηγήσουν σε μακελειό για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχει ανάλογο παράδειγμα σαν αυτό της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αφού χώρες με παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας συντασσότανε στην γραμμή των Εταίρων μετά το δεύτερο χτύπημα των δανειστών πάνω στο τραπέζι.

Η Ελλάδα τόλμησε να σηκώσει το βλέμμα της να κοιτάξει στα μάτια τους δανειστές και να τους πεί οτι η πολιτική που ακολουοθύν τα τελευταία χρόνια στην ταλαίπωρη Ελλάδα είναι λάθος.

Μπορεί να μην είναι αυτοί οι υπεύθυνοι για την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας αλλα είναι σίγουρα οι υπεύθυνοι που μετά απο 5 χρόνια πέτρινα αυτή η χώρα συνεχίζει να τσιγαρίζεται στο ζούμι της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περίπτωση της Ελλάδας δεν βοηθά αλλα τιμωρεί και παράλληλα θέλει , γιατί έχει την μοναδική ευκαιρία , να κάνει την Ελλάδα Βουλγαρία με οτι αυτό συνεπάγεται.

Υπάρχει μια ισχυρή βούληση απο τους Ένωση να υπάρξει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων με πλούσιες και φτωχές χώρες.

Η Ελλάδα σύμφωνα με το σχέδιο τους θα πρέπει να περάσει στο μπλόκ των φτωχών και για αυτό είναι τόσο επίμονοι σε συγκεκριμένα μέτρα.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά και ο χρόνος τελειώνει.

Η τελευταία ευκαιρία που θα έχει η Ελλάδα πριν στραφεί στον ελληνικό λαό που πρέπει να αποφασίσει τι θέλει είναι το Eurogroup της Πέμπτης.

Αν και εκεί δεν τα βρούνε το πιο πιθανό είναι ο Τσίπρας να πάει σε δημοψήφισμα ή ακόμα και σε εκλογές αφού δεν μπορεί χωρίς την βούληση του ελληνικού λαού να τράβήξει κάτω απο τα πόδια των ελλήνων το Ευρωπαϊκό χαλί.

Ο κόσμος πρίν απο μερικούς μήνες έδωσε μια πανηγυρική νίκη και εντολή στον Τσίπρα για μια καλύτερη διαπραγμάτευση πάντα εντός του Ευρώ.

Άλλο διαπραγμάτευση εντός Ευρωζώνης και άλλο ρήξη και δραχμή.

Να μην μπερδευόμαστε γιατί έχω την εντύπωση οτι ορισμένοι τα μπερδεύουν επίτηδες .

Αν υπάρχει πολιτική βούληση μπορούμε να έχουμε συμφωνία μέσα σε λίγες ώρες.

Αν όχι φοβάμαι οτι για την χώρα θα ξεκινήσει μια ακόμα σκοτεινή περίοδο.

Κατα τα άλλα πάμε καλά.

Το καλοκαίρι ξεκίνησε και η Φώφη Γεννηματά είναι η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει αν θέλει να έχει μέλλον να αλλάξει πολιιτική και να αποκτήσει ταυτότητα.

Μακάρι αυτά που δεν κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Βενιζέλος να καταφέρει η Γεννηματά που πρέπει πρίν απο όλα να ενώσει τον χώρο και να φέρει πίσω όλα αυτά τα μέλη που τα είχανε παρατήσει απογοητευμένοι απο την μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της κρίσης και κυρίως της διακυβέρνησης με την Ν.Δ.

Τα λέμε και πάλι αύριο .

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης