• 19 Μαΐου 2024,

Απο την σούβλα…. στην μάχη για τον σταυρό

 Απο την σούβλα…. στην μάχη για τον σταυρό

Μετά τον εορτασμό του ΠΑΣΧΑ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις περιφερειακές – τοπικές αλλα και τις Ευρωεκλογές.

Απο την σούβλα στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον σταυρό.

Φέτος οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι περισσότεροι απο κάθε άλλη φορά και φέτος μετά απο πάρα πολλά χρόνια όλοι έχουν πιθανότητες να εκλεγούν.

Για τον λόγο αυτό και όλοι οι υποψήφιοι όπου και αν πάνε όπου και αν βρεθούνε υποστηρίζουν οτι οι εκλογές αυτές είναι βουβές.

Το βουβές τα εξηγεί και τα δικαιολογεί όλα , και κυρίως τις εκπλήξεις.

Απο την μέρα που μπήκαμε στην κρίση έχοντας στα δεξιά μας την τρόϊκα είναι η πρώτη φορά που ο ταλαιπωρημένος έλληνας θα κληθεί στις κάλπες να εκφράσει με την ψήφο του όλα αυτά που έζησε τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια η κάλπη δεν είναι ρίνγκ.

Έχω την εντύπωση οτι ο έλληνας πολίτης έχει πάρει την απόφαση του για το τι θα ψηφίσει στις εκλογές που έρχονται και νομίζω οτι δύσκολα θα αλλάξει η απόφαση του αυτή.

Ιδιαίτερα στις Ευρωεκλογές που έχουν να κάνουν με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρχουν σίγουρα εκπλήξεις αλλά να είστε σίγουροι οτι και οι πετυχημένοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν το έργο τους γιατί ο έλληνας ψηφοφόρος εκτός απο ταλαιπωρημένος νομίζω οτι έχει γίνει και πιο σοφός μετά απο όλα αυτά.

Μπορεί να θέλουμε όλοι το καινούργιο γιατί ίσως να το έχουμε και ανάγκη αλλα απο την άλλη δεν πρέπει να αδικήσουμε και τους άξιους που αυτά τα δύσκολα χρόνια κάνανε δουλειά και δείξανε ένα διαφορετικό ύφος και ήθος.

Προσέξτε δεν πρέπει να αφήσουμε την αγανάκτηση να μας θολώσει το μυαλό.

Στις εκλογές αυτές θέλουμε καθαρό μυαλό.

Σύμφωνα με την νέα επικαιροποιημένη πρόγωση του καιρού απο σήμερα το μεσημέρι και μετά ο καιρός χαλάει και πρός τα ξημερώματα της Πέμπτης θα έχουμε και καταιγίδες.

Την Μεγάλη Πέμπτη θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και απο το Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε το δεύτερο ημίχρονο με λιγότερες βροχές οι οποίες όμως θα μας επηρεάσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.

Για την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ μάλλον ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος αλλα χωρίς βροχές για να μπορέσουμε να την γυρίσουμε την σούβλα.

Δεν υπάρχει πιο ξενέρωτο απο το να έχεις ετοιμάσει την σούβλα και αναγκάζεσαι τελευταία στιγμή να τρέχει να βρείς υπόστεγο.

Δεν λέω και ο φούρνος είναι μια λύση σίγουρη και εύκολη σχετικά αλλα στο φούρνο το κατσικάκι το τρώμε όποτε θέλουμε.

Ο κόσμος το ΠΑΣΧΑ θέλει σουβλα και θέλει κάρβουνο.

Τέλος.

Τώρα όσο αφορά για τον καιρό και πάλι θέλω να σας πω χωρίς να έχω καμμία διάθεση να σας πανικοβάλω οτι απο χθες Μεγάλη Τετάρτη στην Φλώρινα για παράδειγμα χιονίζει και το θερμόμετρο έχει κάνει βουτιά.

Αυτό δεν σημαίνει οτι όλη η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες θα γίνει Φλώρινα αλλα όσο να’ ναι είναι ενδεικτικό των φαινομένων τις μέρες αυτές.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ LIDL βρήκε οτι τα νωπά αρνιά που έβγαλε ως προσφορά η γνωστή αλυσίδα με 3,99 προς το κιλό τελειώσανε απο την Μεγάλη Δευτέρα και ενημερώνανε τον κόσμο οτι θα μπορούσανε να προμηθευτούν άλλο αρνί σε άλλη τιμή.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι απο το αρνί της προσφοράς θα πρέπει να προλάβανε ελάχιστοι.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά και να πορεύεστε εν ειρήνη μέρα που είναι.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης