• 8 Μαΐου 2024,

Απόλυτα πετυχημένη λειτουργία 500 πολίτες εξυπηρετούνται στο Κοινωνικό Φαρμακείο

 Απόλυτα πετυχημένη λειτουργία 500 πολίτες εξυπηρετούνται στο Κοινωνικό Φαρμακείο

Απόλυτα ικανοποιημένη από τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου δήλωσε η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου Άννα Γιοβανιού, θυμίζοντας ότι η κοινωνική δομή εντάχθηκε πλέον και το πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ. Έτσι το Κοινωνικό Φαρμακείο στελεχώνεται με δύο φαρμακοποιούς και μία κοινωνική λειτουργό ενώ μέχρι τώρα η λειτουργία στηριζόταν αποκλειστικά στους εθελοντές. Δύο άτομα κατά το παρελθόν βοήθησαν τη λειτουργία, τα οποία στάλθηκαν από το σύλλογο ΠΝΟΗ και ήταν ενταγμένα στο πεντάμηνο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας.

Η κ. Γιοβανιού σημείωσε ότι η προβολή που έτυχε το Κοινωνικό Φαρμακείο – Ιατρείο από τα τοπικά ΜΜΕ βοήθησε στην ενημέρωση των πολιτών, με αποτέλεσμα οι ωφελούμενοι της προνοιακής δομής να ανέρθουν στους 500. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση πλήθος πολιτών προσέρχονται στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς προκειμένου να προσφέρουν φάρμακα, ορισμένα από τα οποία είναι ακριβά. Παρά τις προσφορές των καβαλιωτών όμως ελλείψεις συνεχίζουν να υφίστανται σε κολλύρια και δερματολογικές αλοιφές.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αν όχι στο σύνολό τους, οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Φαρμακείου – Ιατρείου είναι τα θύματα της οικονομικής κρίσης. Ορισμένοι είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα ασφάλιστρα, επομένως έχουν διακόψει και παραμένουν ανασφάλιστοι. Ορισμένοι είναι άνεργοι και κάποιοι άλλοι δυστυχώς είναι άποροι. Ο δήμος παραχώρησε και το διπλανό χώρο προκειμένου να διαμορφωθεί ως ιατρείο ώστε να συνεχιστούν με μεγαλύτερη άνεση οι εξετάσεις που διεξάγονται τα απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης. Να σημειωθεί ότι η λειτουργία της κοινωνικής δομής καλύπτεται από πλήρη εχεμύθεια και τα στοιχεία των ωφελούμενων προστατεύονται από οποιασδήποτε μορφής δημοσιότητα.

 

ΟΙ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Νέα εξόρμηση πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στο δήμο Παγγαίου οι Γιατροί του Κόσμου και συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Καραβαγγέλη, προκειμένου ένας καρδιολόγος κι ένας ορθοπεδικός να παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη στους πολίτες. Η εξόρμηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος της δημοτικής αρχής διότι οι ανάγκες των πολιτών εμφανίζονται αυξημένες αφού δεν έχουν τη δυνατότητα επισκέψεως στο νοσοκομείο ή σε κάποιον εξωτερικό γιατρό.

22 άτομα εξετάσθηκαν από τον καρδιολόγο της αποστολής πραγματοποιώντας ισάριθμα καρδιογραφήματα και 18 άτομα εξετάσθηκαν από τον ορθοπεδικό. Η διαδικασία αρχίζει στις 9:00 το πρωί έως τις 3:30 το μεσημέρι και έκαστη εξέταση από τον καρδιολόγο για παράδειγμα διαρκεί πέραν των 15 λεπτών. Βαρύτητα δίνεται στην ορθή εξέταση των πολιτών γι’ αυτό και η διαδικασία δεν ολοκληρώνεται πριν εξαντληθεί ο συνολικός αριθμός όσων αναμένουν. Ανάλογη οργανωμένη και υπεύθυνη προσπάθεια δε δύναται να εκδηλώσει οποιοσδήποτε άλλος φορέας πλην των Γιατρών του Κόσμου.

 

 

Διαβάστε επίσης