• 9 Μαΐου 2024,

Ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός δωρίζει ένα ασθενοφόρο στο ΚΥ Ελευθερουπόλεως

 Ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός δωρίζει ένα ασθενοφόρο στο ΚΥ Ελευθερουπόλεως

Ένα ασθενοφόρο το οποίο προορίζεται να εξυπηρετήσει το Κέντρο Υγείας Ελευθερουπόλεως θα δωρίσει ο Ιταλικός Ερυθρός Σταυρός, κάτι που οφείλεται στις προσωπικές διασυνδέσεις του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη. Μάλιστα ο κ. Πασχαλίδης στις 13 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στη γειτονική χώρα προκειμένου να παραλάβει τη δωρεά του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού. Οι σχέσεις που διατηρεί ο κ. Πασχαλίδης με τα μέλη του ελληνο – ιταλικού συνδέσμου του Μπάρι είναι εξαιρετικές, με αποτέλεσμα σχετικό αίτημα του βουλευτή να εισακουσθεί κι ένα ασθενοφόρο να ετοιμάζεται ως δωρεά για το ΚΥ Ελευθερουπόλεως. Το μόνο σημείο που ανησυχεί τον κ. Πασχαλίδη είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας της αδιόρθωτης ελληνικής γραφειοκρατίας.

Το Υπουργείο Υγείας επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης και ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης. Εκεί συνάντησαν τους συνεργάτες του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και την Υφυπουργό Ζέτα Μακρή, στους οποίους έθεσαν θέμα κάλυψης των κενών στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. Επίσης, έδωσαν έμφαση στα κενά γιατρών αλλά και οδηγών των ασθενοφόρων.

Κανένα από τα τρία Κέντρα Υγείας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του λουκέτου. Ο Γιάννης Πασχαλίδης διευκρίνισε ότι κάποιοι από την περιοχή της Ελευθερουπόλεως είχαν εσφαλμένη άποψη και προκάλεσαν αδικαιολόγητη ανησυχία στους πολίτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρχε πιθανότητα να κλείσει το εκεί Κέντρο Υγείας.

Ένας γιατρός λείπει μόνο από το Κέντρο Υγείας Ελευθερουπόλεως και εκδηλώνεται προσπάθεια για την κάλυψη της θέσεως. Ελλείψεις όμως υπάρχουν και σε επίπεδο οδηγών των ασθενοφόρων. Η συζήτηση με την Υφυπουργό εστιάστηκε στον τρόπο εξασφάλισης οδηγών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης διαβεβαιώνει ότι θα αποκτηθούν ασθενοφόρα μέσω του ΕΣΠΑ και θα φτάσουν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και ειδικότερα, δύο οχήματα προορίζονται για την περιοχή Ελευθερουπόλεως, δύο για το νησί της Θάσου, ένα για την περιοχή Χρυσουπόλεως.

 

 

Διαβάστε επίσης