• 7 Μαΐου 2024,

Από τη Δευτέρα ξαναρχίζουν οι έλεγχοι

 Από τη Δευτέρα ξαναρχίζουν οι έλεγχοι

Απόλυτα έτοιμη είναι η καινούρια δημοτική υπηρεσία Καβάλας. Πρόκειται για το τμήμα ελέγχου που από τη Δευτέρα βγαίνει πάλι στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για ν΄ ασκήσει καθήκοντα που σε μεγάλο βαθμό θα μοιάζουν με αυτά της δημοτικής αστυνομίας. Από το καλοκαίρι που η δημοτική αστυνομία καταργήθηκε υπάρχει κενό σε αυτή την αρμοδιότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Καβάλας παρακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει οδηγιών του υπουργείου εσωτερικών. Κράτησε τους δημοτικούς αστυνομικούς που είχαν τις προϋποθέσεις να παραμείνουν δημοτικοί υπάλληλοι, συγκρότησε το τμήμα ελέγχου, έδωσε σε αυτό συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Έτσι από τη Δευτέρα το τμήμα ελέγχου του Δήμου Καβάλας θα περιπολεί στους κεντρικούς δρόμους, ελέγχοντας τη στάθμευση, την κίνηση των αυτοκινήτων στους πεζόδρομους, τα παρκαρίσματα των αυτοκινήτων και των δικύκλων, την τήρηση του κανονισμού πεζοδρόμων και πεζοδρομίων.

Τις προηγούμενες 20 ημέρες τοποθετήθηκαν κυρίως σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης 1500 σχετικά ενημερωτικά σημειώματα. Οι οδηγοί που παρκάρουν στους πεζοδρόμους πρέπει να γνωρίζουν ότι από την προσεχή Δευτέρα εφαρμόζεται πάλι το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Δουλειά του τμήματος ελέγχου, των νέων δημοτικών υπαλλήλων που θα είναι κάτι σαν τους δημοτικούς αστυνομικούς, είναι να ελέγχουν την τήρηση της ελεγχόμενης στάθμευσης και να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες. Ταυτόχρονα θα κάνουν ελέγχους στους πεζόδρομους, θα βλέπουν αν τηρείται ο κανονισμός πεζοδρομίων και πόσο στις θέσεις όπου πρέπει να παρκάρουν δίκυκλα, εξυπηρετούνται αυτού του είδους τα οχήματα ή παρκάρουν αυτοκίνητα.

Ο Δήμος Καβάλας θέλει με την εξόρμηση που αρχίζει τη Δευτέρα, από τη μια να επαναφέρει την τάξη, από κυκλοφοριακής πλευράς στο κέντρο της πόλης, από την άλλη να βελτιώσει τα έσοδά του.

Όποτε διαπιστώνονται προκλητικές παραβάσεις τότε οι υπάλληλοι του τμήματος ελέγχου μπορούν να καλούν στο σημείο που διαπιστώνεται η παράβαση τροχονόμους, από το τμήμα τροχαίας Καβάλας.

Μεταξύ των δύο υπηρεσιών υπάρχει συνεννόηση, ώστε συχνά – πυκνά οι έλεγχοι να γίνονται από κλιμάκια που θα έχουν τροχονόμους και δημοτικούς υπαλλήλους του τμήματος ελέγχου. Το τμήμα ελέγχου του Δήμου Καβάλας αποτελείται από οκτώ δημοτικούς υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ήταν δημοτικοί αστυνομικοί. Βάσει προγράμματος θα γίνονται εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης, κατ΄ αρχήν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Κατά δεύτερον τα απογεύματα που η αγορά θα λειτουργεί.

 

 

Διαβάστε επίσης