Από χθες στη Καβάλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση – Χωρίς Βρούτση η σημερινή ημερίδα

 Από χθες στη Καβάλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση – Χωρίς Βρούτση η σημερινή ημερίδα

Στις 6 χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Απασχόληση Ούγγρο Λάζλο Άντορ. Μαζί του ήρθε στη Καβάλα η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη. Αντί του Υπουργού Βρούτση που τελικά έμεινε στην πρωτεύουσα, στην Καβάλα είναι η γενική γραμματέας του ίδιου Υπουργείου κ. Δελαπόρτα. Για την υποδοχή του κ. Άντορ ήταν χθες στην πόλη μας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης. Για τον κ. Βρούτση υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στην σελίδα 3.

Στην υποδοχή του κ.Άντορ στο Δημαρχείο ο κ. Σιμιτσής είπε στους δημοσιογράφους: «Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τον κ. Άντορ, ο οποίος αύριο (σήμερα) θα συμμετάσχει σε ημερίδα που γίνεται στη πόλη μας – στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρείας στην Ε.Ε.- με θέμα τη νεολαία και την απασχόληση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται στη Καβάλα η ημερίδα, το οφείλουμε στη περιφέρεια μας. Ιδίως στον αρμόδιο για θέματα ευρωπαϊκών σχέσεων της Περιφέρειας μας, αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Παύλο Δαμιανίδη. Είναι σημαντικό ότι αναδεικνύεται η πόλη μας ως μια περιοχή που μπορεί να φιλοξενήσει και να οργανώσει τέτοια γεγονότα. Η παρουσία του Ευρωπαίου Επίτροπου δείχνει πόσο σημαντική είναι η ημερίδα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ». Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη είπε: «Είμαι χαρούμενη που είμαι στη Καβάλα για μια υπόθεση που αφορά το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ευρώπης και της Ελλάδας. Την ανεργία και τη θεραπεία της. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή την υπόθεση. Με την ευκαιρία σας θυμίζω ότι με τη βοήθεια και του κ. Άντορ έχουμε πετύχει να ψηφίσουμε από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το περίφημο πρόγραμμα Εγγύηση για τη Νεολαία. Αυτό προβλέπει ότι μέσα σε 4 μήνες κάθε νέος και νέα που θα αφήνει την εκπαίδευση θα μπορεί να βρει μία θέση μαθητείας ή μία θέση εργασίας. Είναι ένα πρώτο βήμα που μπορεί να βοηθήσει τη νεολαία μας να βγει από την ανεργία». Τέλος ο Παύλος Δαμιανίδης αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης είπε: « Η Περιφέρεια ΑΜΘ εδώ και πολλά χρόνια πήρε πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες για τη συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Συμμετέχουμε στην Ένωση Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης. Ως αντιπρόεδρος αυτής της επιτροπής έχουμε αναπτύξει με πολύ καλή συνεργασία με όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ειδικά αυτό το 6μηνο που η Ελλάδα έχει την προεδρεία της Ε.Ε. Αποφασίσαμε να κάνουμε την ημερίδα με ένα θέμα που έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι η απασχόληση στη χώρα μας κι ειδικά των νέων ανθρώπων. Ξέρουμε τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν σε επίπεδο Ευρώπης για αυτό το θέμα στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε με τη παρουσία κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών να ανοίξουμε στη Καβάλα αυτή τη συζήτηση. Θέλουμε να σχεδιάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την εφαρμογή των ευρωπαϊκών πολιτικών στο θέμα για την επόμενη περίοδο ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Στο δημαρχείο για την υποδοχή του κ. Άντορ βρίσκονταν οι Θοδώρα Βαβαλέσκου, Λεωνίδας Παππάς, Άννα Σπανδώνη, Κώστας Παπακοσμάς όπως επίσης κι ισχυρή αστυνομική δύναμη. Αμέσως μετά τη συζήτηση τους στο Δημαρχείο οι επίσημοι ξεναγήθηκαν από τον κ. Δήμαρχο στο ΚΔΑΠ του Δήμου Καβάλας και στον Παιδικό Σταθμό της ΔΕΠΟΣ.

 

Διαβάστε επίσης