• 26 Απριλίου 2024,

Μούσκεμα

 Μούσκεμα

Ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των διαφόρων εκδηλώσεων αφού τα έκανε…

Παρά το ότι η Ε.Μ.Υ. είχε προειδοποιήσει, η κακοκαιρία τις προηγούμενες 3 ημέρες ενόχλησε κι επηρέασε τις εκδηλώσεις αλλά και τις δραστηριότητες των ανθρώπων του Νομού Καβάλας. Άλλα προβλήματα δεν υπήρξαν, εκτός από κάποιες κατολισθήσεις αλλά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Αναφέρονται για παράδειγμα περιπτώσεις όπως αυτές πλησίον της Νέας Περάμου, στις Ελευθερές αλλά και στη περιοχή της Άσπρης Άμμου.

Αυτοί που «πλήρωσαν» τη νύφη ήταν όσοι είχαν ετοιμάσει εκδηλώσεις και δη υπαίθριες. Οι περισσότερες- αν όχι όλες- δεν έγιναν. Κάποιες «σώθηκαν». Αυτό έγινε όπου υπήρχε η δυνατότητα οι εκδηλώσεις να μεταφερθούν σε κλειστό και στεγασμένο χώρο. Αυτή η κακή τύχη των εκδηλώσεων που δεν έγιναν δεν εμφανίστηκε μόνο χθες. Τα ίδια έγιναν και την Κυριακή αφού και αυτή τη μέρα έβρεχε! Η τοπική αυτοδιοίκηση και οι σύλλογοι συχνά βρίσκονταν σε ακόμη δυσκολότερη θέση αφού για κάθε εκδήλωση είχαν προηγηθεί πάσης φύσεως προετοιμασίες. Στο Δήμο Παγγαίου οι πιο πολλές εκδηλώσεις δεν έγιναν λόγω βροχής αλλά εδέσματα (λαγάνες, φασολάδα) μοιράστηκαν κανονικά μιας και είχαν αγοραστεί ή προετοιμαστεί. Στα Αμισιανά οι εκδηλώσεις έγιναν μέσα σε αίθουσα ενώ στη Καβάλα οι εκδηλώσεις αποφασίστηκε έγκαιρα κι από το Πάρκο Φαλήρου μεταφέρθηκαν στο Φουγιέ του Αμφιθεάτρου. Ρεπορτάζ σελίδα 6. Όσο για τις αφίξεις επισκεπτών στη Καβάλα, επηρεάστηκαν φυσικά αλλά οι περισσότερες έγιναν κανονικά. Μετά από καιρό είδαμε πάλι ξένο κόσμο να περπατά στο κέντρο της πόλης, να διασκεδάζει στα καταστήματα της Καβάλας.

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία θα είναι βελτιωμένος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έρχονται νέες βροχές προς το τέλος της εβδομάδας.

*Κατολίσθηση σημειώθηκε χθες και στην οδό Ίμβρου, στο τέρμα Καλαμίτσας. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι από καλή τύχη δεν υπήρξε πρόβλημα σε άνθρωπο ή σε σταθμευμένα οχήματα.

 

 

Διαβάστε επίσης