• 19 Μαΐου 2024,

Αργούν τα έργα στην Ιχθυόσκαλα

 Αργούν τα έργα στην Ιχθυόσκαλα

Αργούν τα έργα στην Ιχθυόσκαλα, έργα ανακαίνισης που άρχισαν την άνοιξη του 2011. Η καθυστέρηση οφείλεται και στο γεγονός ότι η χρηματοδότηση του έργου δεν είναι η προβλεπόμενη. Ας μην ξεχνάμε ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε κι ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κεντρικών αγορών και αλιείας Παναγιώτης Σταμπουλίδης που την προηγούμενη εβδομάδα περιόδευσε και στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας, αλλά και στη ιχθυόσκαλα της Αλεξανδρούπολης.

Το έργο αργεί ενδεχομένως και με ευθύνη του εργολάβου, αυτή δε την περίοδο αφορά την συντήρηση και ριζική ανακαίνιση στη μεγάλη σάλα των δημοπρασιών των αλιευμάτων και στα γραφεία των εμπόρων.

Στην υπόθεση του έργου εμπλέκονται κι η περιφερειακή ενότητα Καβάλας αλλά και η διαχειριστική αρχή στην Κομοτηνή. Ο εργολάβος υποστηρίζει ότι δεν πληρώνεται στην ώρα του, το έργο παρουσιάζει καθυστέρηση και τα προβλήματα αυτά καταλήγουν σε βάρος όλων όσων δραστηριοποιούνται στην ιχθυόσκαλα Καβάλας.

Ο χώρος των δημοπρασιών έχει περιοριστεί στο μισό, αφού στον υπόλοιπο χώρο εκτελούνται τεχνικές εργασίες. Ναι μεν τα αποτελέσματα των εργασιών φαίνεται ότι θα είναι θεαματικά, θα βελτιωθούν πολύ οι εγκαταστάσεις της ιχθυόσκαλας – κάτι που έχει να γίνει πάρα πολλές δεκαετίες – όμως υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας της ιχθυόσκαλας για τα οποία όλοι κάνουν υπομονή.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης έκανε την πρώτη του επίσκεψη στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, από τότε που ο οργανισμός κεντρικών αγορών και αλιείας ανέλαβε την ευθύνη της ΕΤΑΝΑΛ και για τις μεγάλες ιχθυόσκαλες της χώρας. Ενημερώθηκε για το έργο συμφωνώντας ότι αυτό καθυστερεί, συζήτησε με τους εμπόρους των αλιευμάτων στους οποίους ανακοίνωσε ελαφρύνσεις για την τόνωση και υποστήριξη της δραστηριότητάς τους.

 

Με άλλη απόφαση – πρόσφατη κι αυτή – ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας τοποθέτησε διευθυντή στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας τον Μανώλη Νικολάου, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή τα τελευταία χρόνια και συνεργάζεται άριστα και με το προσωπικό της ιχθυόσκαλας αλλά και με τους ιδιώτες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

 

 

Διαβάστε επίσης