• 6 Μαΐου 2024,

Ημέρα των ενόπλων δυνάμεων

 Ημέρα των ενόπλων δυνάμεων

Με λιτές αλλά ουσιαστικές τελετές στην Καβάλα, τιμήθηκε χθες η ημέρα των ενόπλων δυνάμεων. Η γιορτή των ενόπλων δυνάμεων εορτάζονταν συνήθως τον 15αύγουστο, έως που πριν από λίγα χρόνια η ημερομηνία άλλαξε, η γιορτή μεταφέρθηκε την 21η Νοεμβρίου, στα Εισόδια της Θεοτόκου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων άρχισε το πρωί με τη δοξολογία στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη ΦΝΘ Προκοπίου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο, στο δημοτικό κήπο, όπου προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση. Αμέσως μετά παρατέθηκε καφές στην στρατιωτική λέσχη. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς, Κώστας Παπακοσμάς, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, δημοτικοί σύμιβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων τοπικών φορέων.

Από πλευράς των ενόπλων δυνάμεων επικεφαλής της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων ο υποστράτηγος Παναγιώτης Γκαρτζονίκας, εκπρόσωποι της λιμενικής αρχής, του πυροσβεστικού σώματος, του λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού Καβάλας, αλλά κι ο αστυνομικός διευθυντής Αβραάμ Κοσκερίδης.

 

 

Διαβάστε επίσης