Αρνητικές θερμοκρασίες χωρίς προβλήματα

 Αρνητικές θερμοκρασίες χωρίς προβλήματα

Δεν υπήρξαν προβλήματα χθες στο νομό Καβάλας, παρά το ότι το κρύο ήταν πρωτοφανές, υπήρξαν ιδιαίτερα επίμονες, έντονες αρνητικές θερμοκρασίες, σχεδόν μέχρι το μεσημέρι.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα. Το σαββατοκύριακο θα έρθει με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ τη Δευτέρα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει την περιοχή μας, κυρίως με κρύο.

Το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη παντού στο νομό Καβάλας οι θερμοκρασίες ήταν κάτω από το μηδέν. Ο Δήμος Καβάλας είχε φροντίσει με ρίψη αλατιού να προλάβει φαινόμενα παγετού. Ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Ρόλο έπαιξε και η έκκληση που έκανε να μην πετιούνται άσκοπα νερά στο οδόστρωμα, την οποία ακολούθησαν οι περισσότεροι δημότες.

Από τις 11.00 το πρωί χθες άρχισε να σπάζει το κρύο, στις περισσότερες περιοχές του νομού, υπό την έννοια ότι άρχισε ν΄ ανεβαίνει πάνω από το μηδέν η θερμοκρασία.

Νωρίς το πρωί μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Σταύρος Κιβράκης και η Κορίνα Χιώτη Πρασά, είπαν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα, σε όλο το νομό και στο δήμο Καβάλας ειδικότερα. Αυτή η εικόνα επιβεβαιώθηκε χθες το μεσημέρι.

Λίγα νερά – λόγω του αλατιού που είχαν πέσει – υπήρχαν σε δρόμους των συνοικιών, ΔΕΠΟΣ, Βύρωνα, Κηπούπολης, Δεξαμενής, Ποταμουδίων.

Στις εισόδους των σχολείων και των παιδικών σταθμών ο δήμος Καβάλας είχε αφήσει τσουβάλια με αλάτι για να χρησιμοποιηθεί εφόσον οι εκπαιδευτικοί έκριναν σκόπιμο.

Δεν υπήρξαν προβλήματα χθες ούτε με τις συγκοινωνίες. Κανονικά εργάστηκαν μέσα στην πόλη τα αστικά λεωφορεία, όπως έμπειροι οδηγοί δεν υπήρχαν και νερά στους δρόμους, στις συνοικίες για να παγώσουν.

Κανονικά έγιναν τα δρομολόγια των φέρυ μπωτ και στις δυο γραμμές, Πρίνου και Κεραμωτής.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας ο κ. Σταύρος Κιβράκης προϊστάμενος της τοπικής υπηρεσίας ΠΣΕΑ, ακόμα και χθες το μεσημέρι η θερμοκρασία στην περιοχή των Τεναγών ήταν κάτω από το μηδέν.

 

 

Διαβάστε επίσης