Αρχίζει το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Περιγιάλι

 Αρχίζει το έργο του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Περιγιάλι

Ένα έργο ξεχασμένο, το έργο της κατασκευής Βρεφονηπιακού σταθμού, από το κράτος σε οικόπεδο της Εργατικής Εστίας στο Περιγιάλι, επανέρχεται δριμύτερο. Στα μέσα του μήνα, ειδικότερα στις 18 Ιουλίου έρχονται στην Καβάλα για να εγκαταστήσουν τον ανάδοχο τέσσερεις εκπρόσωποι του ΟΑΕΔ. Δύο μηχανικοί, ένας αρχιτέκτονας, ένας ηλεκτρολόγος μηχανολόγος. Ας θυμηθούμε λίγο την προϊστορία του θέματος. Πριν από δέκα περίπου χρόνια η Εργατική Εστία υποσχέθηκε να κατασκευάσει βρεφονηπιακό σταθμό σε οικόπεδό της στο Περιγιάλι. Το οικόπεδο βρίσκεται περίπου πίσω από το κατάστημα LIDL, προς την περιοχή του Αγίου Τρύφωνα.

Όσο τα χρόνια περνούσαν και το έργο δεν υλοποιούνταν παρά τις υποσχέσεις που δίνονταν, η εργατική εστία φρόντισε να περιφράξει το οικόπεδό της προστατεύοντάς το από διάφορους καταπατητές. Το 2011 και η εργατική εστία και η εργατική κατοικία καταργήθηκαν. Το έργο διεκδικήθηκε περαιτέρω από τους τοπικούς παράγοντες. Να λοιπόν που έρχεται η ώρα ν΄ αρχίσει η κατασκευή του. Πλέον τα θέματα αυτά αφορούν τον ΟΑΕΔ. Το προσωπικό που θα έρθει στην Καβάλα στις 18 Ιουλίου για την εγκατάσταση του αναδόχου, είναι προσωπικό του ΟΑΕΔ.

Ο βρεφονηπιακός σταθμός της Εργατικής Εστίας ή μάλλον με τα σημερινά δεδομένου του ΟΑΕΔ, είναι απαραίτητος για την Ανατολική πλευρά της πόλης. Θα εξυπηρετήσει όλους όσους διαμένουν εκεί, πολύ περισσότερο την υπό ανάπτυξη περιοχή του Περιγιαλίου.

Θα είναι σύγχρονος, μεγάλης δυναμικότητας και βέβαια θα λειτουργεί με ευθύνη του κράτους.

Ας ελπίσουμε ότι ο χρόνος ολοκλήρωσης του έργου δε θα είναι τόσο μεγάλος όσο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη εξαγγελία μέχρι την έναρξη των εργασιών.

 

Διαβάστε επίσης