Νέα διαμαρτυρία εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών

 Νέα διαμαρτυρία εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών

Νέα διαμαρτυρία έκαναν χθες εκπρόσωποι του σωματείου εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών.

Αυτή τη φορά διαμαρτυρήθηκαν γιατί η διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων αργεί πολύ στην αρμόδια υπηρεσία, λόγω έλλειψης προσωπικού. Οι εκπαιδευτές και διεκπεραιωτές σε θέματα νέων διπλωμάτων οδήγησης έχουν σημειώσει το πρόβλημα στον αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά.

Ζητούν αφού η κατάσταση δεν έχει αλλάξει να ενισχυθεί το τμήμα έκδοσης διπλωμάτων.

Σημειώνουμε ότι από χθες 1η Ιουλίου τα παράβολα για τα διπλώματα οδήγησης εκδίδονται από την εφορία κι όχι από την εθνική τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και την Πέμπτη δε θα μπορούν να εκδίδονται σε τοπικό επίπεδο, αφού η εφορία θα είναι κλειστή.

Για τη δυσλειτουργία της διεύθυνσης συγκοινωνιών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας μίλησε στην εφημερίδα μας, ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εκπαιδευτών υποψήφιων οδηγών Ανδρέας Κορδύλης. Είπε μάλιστα ότι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού τα νέα διπλώματα μέχρι να παραδοθούν στους νέους οδηγούς κατόχους, μεσολαβεί χρονικό διάστημα δύο μηνών. Ειδικότερα είπε τα εξής:

 

«Υπάρχει έλλειψη υπαλληλικού προσωπικού. Οι κοπέλες που υπάρχουνε κάνουνε μεγάλη προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν, αλλά ο φόρτος εργασίας είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Χρειαζόμαστε άτομα στην υπηρεσία. Ο κόσμος έρχεται από τις 8 παρά εδώ – προσωπικά έρχομαι αυτή την ώρα – και μπορεί να πάει 10, 11. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

ΕΡ: Σε ποιο τμήμα ειδικότερα;

ΑΠ: «Στο τμήμα έκδοσης διπλωμάτων, ανανέωσης – αδειών οδήγησης…»

ΕΡ: Έκδοσης καινούριων και ανανέωσης;

ΑΠ: «Όλες οι διαδικασίες που αφορούνε αυτά».

ΕΡ: Ταλαιπωρείσθε εσείς οι εκπαιδευτές υποτίθεται και οι πολίτες…;

ΑΠ: «Και οι πολίτες και οι εκπαιδευτές, όλοι ταλαιπωρούμαστε. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με δύο άτομα προσωπικό παραπάνω. Με το να μοιρασθούν οι ευθύνες σε περισσότερα άτομα… γιατί δε μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι».

ΕΡ: Το έχετε πει αυτό αρμοδίως;

ΑΠ: «Το έχουμε συζητήσει το θέμα και με τον κ. Γρανά, ο οποίος είπε ότι θα κάνει κάτι, αλλά εδώ και δύο εβδομάδες δεν έχει γίνει τίποτα και τώρα η εποχή είναι τέτοια, με αρκετό φόρτο εργασίας…».

 

 

Διαβάστε επίσης