Η αργία έφερε την παραίτηση Καλλιοντζή

 Η αργία έφερε την παραίτηση Καλλιοντζή

Ραγδαίες ήταν χθες το μεσημέρι οι εξελίξεις στην δημοτική παράταξη του Δήμου Καβάλας, «ώρα για έργο». Νωρίς το πρωί χθες στο δημαρχείο έφτασε έγγραφο της αποκεντρωμένης με το οποίο τίθεται σε εξάμηνη αργία πειθαρχική ποινή, αρμόδιας επιτροπής της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, ο Θόδωρος Καλλιοντζής. Όταν το μεσημέρι η πληροφορία επιβεβαιώθηκε αφού προηγουμένως αντίγραφο της απόφασης επιδόθηκε στον πρώην νομάρχη, αυτός απάντησε με επιστολή παραίτησης. Έτσι αφού πρώτα τέθηκε σε αργία, στη συνέχεια παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος με μια σύντομη επιστολή, που παρέδωσε στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή του, δεν γράφει το παραμικρό για το λόγο της παραίτησής του, σημειώνει ωστόσο ότι η δημοτική του παράταξη θα ενημερώσει την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για το νέο της επικεφαλής.

Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες μέσα από εσωτερική διαδικασία της παράταξης «Ώρα για έργο».

Στη θέση του Θ. Καλλιοντζή νέα δημοτική σύμβουλος θα ορκιστεί εντός των ημερών η δικηγόρος Αναστασία Ιωσηφίδου, πρώτη αναπληρωματική στο συνδυασμό μετά τις προηγούμενες παραιτήσεις, ειδικότερα την παραίτηση του Γιώργου Τσαλουχίδη, που είχε αντικατασταθεί από την Έλσα Βακιρτζή.

Η επιτροπή του άρθρου 234 του νόμου 3852/2010 ασχολήθηκε με την υπόθεση του Θ. Καλλιοντζή, γνωρίζοντας ότι έχει καταδικασθεί από το τριμελές με αναστολή βέβαια, για την υπόθεση των δηλώσεων «πόθεν έσχες». Η επιτροπή με πρόεδρο δικαστή – πρόεδρο εφετών δικαστηρίου Θεσσαλονίκης – γνωμοδότησε ασχολούμενη με την υπόθεση Καλλιοντζή, το τι πρέπει να συμβεί από την πειθαρχική πλευρά της υπόθεσης. Ο γραμματέας της αποκεντρωμένης Μακεδονίας Θράκης Θανάσης Καρούντζος αποδέχθηκε τη γνωμοδότηση της επιτροπής θέτοντας τον κ. Θ. Καλλιοντζή σε εξάμηνη αργία.

Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα καθώς έτσι συμβαίνει πάντα όταν κάποιος αιρετός καταδικάζεται στη δικαιοσύνη κι ας καταδικάζεται με αναστολή κι ας μην έχει ακόμα απασχολήσει τη δικαιοσύνη η έφεσή του, δηλαδή η απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι αμετάκλητη.

Απ΄ ότι φαίνεται ο Θ. Καλλιοντζής είχε προετοιμαστεί. Περίμενε κι αυτός την πειθαρχική ποινή από την αποκεντρωμένη. Με λίγα λόγια είχε έτοιμη την παραίτησή του και την πρόωρη κι άδοξη αποχώρησή του από τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Δήλωση Θ. Καλλιοντζή

Αγαπητοι συμπολιτες

Η απόφασή μου να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας είχε διαφανεί πριν από αρκετό χρόνο.

Η χρονική όμως απόσταση των οχτώ μηνών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου των Δημοτικών Εκλογών του 2014 και η επιθυμία μου να συμβάλω στην εξασφάλιση επαρκούς πολιτικού χρόνου για όσους από τον πολιτικό μου χώρο έχουν την ευγενή φιλοδοξία να ηγηθούν μιας Δημοτικής Παράταξης ,με οδηγούν να καταθέσω τώρα την απόφασή μου αυτή.

Συζητούνται ήδη , ονόματα υποψηφίων Δημάρχων από τον ευρύτερο ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκω και πρόθεσή μου είναι να διευκολύνω με την απόφασή μου τις διεργασίες ανάδειξης του καταλληλότερου για την πολιτική αυτή αποστολή .

Η απόφασή μου , όπως κατανοείτε, έχει σχέση και με την ανάγκη να μην επιτρέψω να επιβαρυνθεί ο ιδεολογικοπολιτικός μου χώρος , η παράταξή μου και τα στελέχη της από θέματα που αφορούν το παρελθόν και θα κριθούν -ελπίζω-σύντομα.

Παράλληλα , είναι σχεδόν κοινή πεποίθηση των Δημοτών της Καβάλας ότι πρέπει να αλλάξει η Δημοτική Αρχή και ελπίζω αυτό να έχει γίνει αντιληπτό και στα επιφανή πολιτικά πρόσωπα του τόπου μας .

Η παράταξή μου «ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟ» στις εξελίξεις που έρχονται μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο της σε όλα τα επίπεδα .

Η παράταξή αυτή αποτελείται από άτομα με γνώσεις και διάθεση προσφοράς .

Αγαπητοί συμπολίτες,

έχω ήδη υποβάλει την παραίτησή μου από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας.

Δε μένει παρά να ευχηθώ καλή επιτυχία σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των τοπικών προβλημάτων , για τα οποία θα διατηρώ πάντοτε αμείωτο το ενδιαφέρον μου.

ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ .

 

Διαβάστε επίσης