Αρχίζει το απόγευμα το φημισμένο Τουρνουά Σκάκι

 Αρχίζει το απόγευμα το φημισμένο Τουρνουά Σκάκι

Αρχίζει σήμερα το απόγευμα στις 16:00 στο συνηθισμένο χώρο στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, το Τουρνουά Σκάκι που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου Βασίλη Λιόγκα, πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση που κάθε χρόνο δέχεται τα εύσημα από όλους.

Το Διεθνές Τουρνουά Σκακιού της Καβάλας, είναι ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά της Ελλάδας και από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης, όπως σημείωσε χθες ο κ. Λιόγκας.

Στη χθεσινή καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δεν μίλησε ο Βασίλης Θεοδωρίδης, μήνυμα ότι υλοποιεί την προηγούμενη ανακοίνωσή του δηλαδή αποχωρεί από το Σκάκι της Καβάλας και την πόλη της Καβάλας.

Παρόλα αυτά αναφέρθηκε από τον Βασίλη Λιόγκα ότι είναι η ψυχή του σκακιού στην πόλη μας.

Στην οργανωτική επιτροπή επικεφαλής μαζί με τον αθόρυβο εργάτη Βασίλη Θεοδωρίδη, είναι η Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου. Συμμετέχουν επίσης ο Χριστόφορος Αποστολακάκης, ο Γιάννης Τσίρλης, ο Χρήστος Ζησιάδης.

Ο Βασίλης Λιόγκας είπε για το τουρνουά σκάκι της Καβάλας χθες: «Σημαντικό για μας δεν είναι μόνο οι διακρίσεις αλλά η μαζικότητα του αθλήματος. Αυτή είναι άλλωστε η προϋπόθεση για να έρθουν οι διακρίσεις».

Σχετικά με τη διοργάνωση που αρχίζει σήμερα εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου αρχίζουν οι αγώνες του 22ου ΟΠΕΝ Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά της Καβάλας με μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ασία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου με ελβετικό σύστημα 9 γύρων και θα διαρκέσουν μέχρι τις 13 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσαν στη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος Βασίλης Λιόγκας και τα άλλα, υπεύθυνα για τη διοργάνωση, μέλη της Διοίκησης του Σκακιστικού Ομίλου, στο φετινό τουρνουά θα συμμετέχουν 220 περίπου σκακιστές από 18 χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Ινδία, Γερμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Γεωργία, Γαλλία, Ρουμανία, Μολδαβία, Αυστρία, Σλοβακία, Ισραήλ, Βοσνία, Αλβανία και Μονακό) ανάμεσα στους οποίους 12 γκραν – μετρ, 10 ιντερνάσιοναλ – μετρ, 5 γυναίκες γκραν – μετρ και συνολικά 40 περίπου τιτλούχοι σκακιστές, που θέτουν ένα πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο ανάμεσα σε αντίστοιχα Τουρνουά που διεξάγονται στην Ελλάδα. Θα υπάρχουν 3 γκρουπ δυναμικότητας και οι 180 περίπου από τους σκακιστές είναι διεθνώς αξιολογημένοι. Οι κορυφαίοι γκραν –μετρ που θα συμμετέχουν είναι ο Μολδαβός Svetushkin, ο Ρουμάνος Nevednichy, ο Ισραηλινός Nabaty, οι Ινδοί Vidit και Vaibhav, ο Γεωργιανός Paichadze, οι Ρώσοι Kharitonov και Rychagov, και οι Έλληνες Δημήτρης και Θάνος Μαστροβασίλης.

Παράλληλα η διοργάνωση προβάλλεται μέσω του Διαδικτύου με απευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις και πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.

Οι αγώνες θα διεξάγονται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου καθημερινά, ώρες 4-9 μ.μ. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου και την τελευταία ημέρα Τρίτη 13 Αυγούστου, θα υπάρχει πρωινός γύρος. Η τελετή λήξης με την απονομή των επάθλων θα γίνει την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 5:00 μ.μ. Τα χρηματικά έπαθλα των νικητών θα είναι συνολικής αξίας 8.500 ευρώ.

Εκτός από τον Σκακιστικό Όμιλο και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Α.Μ.Θ. το Τουρνουά στηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (με 5.000 ευρώ), η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (με 5.000 ευρώ) και το Επιμελητήριο (με 2.000 ευρώ). Υπάρχουν επίσης και κάποιες μικρότερες αλλά καθόλου αμελητέες χορηγίες ιδιωτών και εταιριών.

Οι παρτίδες στις 20 πρώτες σκακιέρες θα μεταδίδονται καθημερινά, σε ζωντανό χρόνο, μέσω του Διαδικτύου στη διεύθυνση www.chesskavala.gr.

Θα υπάρχει καθημερινά έντυπο ενημερωτικό δελτίο (BULLETIN), με αποτελέσματα, βαθμολογίες και ανάλυση των κυριότερων παρτίδων.

Οι διοργανωτές στη συνέντευξή τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι για μια ακόμη χρονιά επιτυγχάνεται η διεξαγωγή του τουρνουά, παρά την κρίση και την μείωση συμμετοχών κυρίως Ελλήνων, που όμως δεν υποβίβασε στον αγωνιστικό τομέα το κύρος και την αίγλη του ΟΠΕΝ Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά της Καβάλας.

Εκφράζοντας την βούληση συνέχισης του πετυχημένου αυτού θεσμού και στο μέλλον, διατύπωσαν και πάλι την πρόταση, να αναλάβει ο Δήμος το Τουρνουά της Καβάλας, με την τεχνογνωσία και συνδρομή του Σκακιστικού Ομίλου».

 

 

 

Διαβάστε επίσης