• 24 Απριλίου 2024,

Αστικό ΚΤΕΛ: Επιμένουμε στο ειδικό μαθητικό δελτίο

 Αστικό ΚΤΕΛ: Επιμένουμε στο ειδικό μαθητικό δελτίο

Δε βγήκε είδηση από τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Η απόφαση που πήρε για τις μαθητικές μετακινήσεις, είναι η αναμενόμενη. Το αστικό ΚΤΕΛ ζητά τα παιδιά να μετακινούνται μεν δωρεάν, αλλά με ειδικό μαθητικό δελτίο. Μέχρι να υπάρξει αυτό το δελτίο, μέχρι να προετοιμαστούν οι υπηρεσίες, τα παιδιά θα πληρώνουν εισιτήριο κανονικά. Χθες έγινε ένα δρομολόγιο, χωρίς εισιτήριο για τους μαθητές του 5ου λυκείου. Μεταφέρθηκαν δωρεάν 55 παιδιά. Ο οδηγός του λεωφορείου ενημέρωσε τους μαθητές ότι από σήμερα θα πληρώνουν κανονικά εισιτήριο μέχρι να λάβουν το ειδικό μαθητικό δελτίο.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Καβάλας να ετοιμάσουν καταλόγους στους οποίους θα υπάρχουν τα ονόματα όλων των μαθητών που θα δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία, το πρωί που πηγαίνουν στο σχολείο και το μεσημέρι που επιστρέφουν σπίτι.

Για να γίνουν αυτοί οι κατάλογοι, χρειάζεται δουλειά. Η δουλειά δεν έχει καν ξεκινήσει λόγω διαφόρων προβλημάτων και στις δύο υπηρεσίες.

Όταν ετοιμαστούν οι κατάλογοι και παραδοθούν στο αστικό ΚΤΕΛ τότε με ειδικά μαθητικά δελτία θα εξασφαλισθεί η δωρεάν μετακινηση των μαθητών των σχολείων της πόλης, που βρίσκονται σε απομακρυσμένα σημεία.

 

 

Διαβάστε επίσης