Αστραπόγιαννος ….. Βαρουφάκης

 Αστραπόγιαννος ….. Βαρουφάκης

Ο πρωταγωνιστής των τελευταίων 24άωρων είναι ο υπουργός οικονομικών ο Βαρουφάκης που έρχεται με φόρα και τους παίρνει όλους παραμάζωμα.

Απο τον Ντάϊσεμπλουμ που αποχώρησε απο την κοινή συνέντευξη τύπου κακήν κακώς αλλα και τους δημοσιογράφους του ΒBC όπου έδωσε μια συνέντευξη και τους κατηγόρησε για λανθαμσμένο ρεπορτάζ.

Ο Βαρουφάκης έχω την εντύπωση οτι είναι απο τους πιο αντιμνημονιακούς υπουργούς του Τσίπρα και αυτά που έλεγε πρίν γίνει υπουργός οικονομικών τα λέει και σήμερα ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Ο Βαρουφάκης που στα περισσότερα έχει δίκιο μου δίνει την εντύπωση του ανθρώπου που θέλει να ορμήξει αλλα κρατιέται με το ζόρι.

Προχθές είχε στο πλάϊ του τον Ντάϊσεμπλουμ και έκανε μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσει την ψυχραιμία του αφού είναι κοινό μυστικό  οτι ο στόχος του είναι η εξόντωση της τρόϊκας και αυτής της οικονομικής πολιτικής του αφανισμού.

Στο τέλος αγρίεψε και προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ντάϊσεμπλουμ που έφυγε απο την συνέντευξη σαν τον κλέφτη.

Καλά είναι όλα αυτά και ανεβάζουν την ψυχολογία και το ηθικό των ελλήνων απέναντι σε μια πολιτική αφανισμού και εξόντωσης αλλα θα πρέπει να γνωρίζει ο Αστραπόγιαννος Βαρουφάκης οτι το πλαίσιο μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα όλες αυτές οι  μαγκιές και αμφισβητήσεις  θα πρέπει να είναι το  Ευρωπαϊκό αφού δεν έχει κανένα νόημα σήμερα μετά απο όλα αυτά που έχουμε περάσει να απομονωθούμε.

Σίγουρα χρειάζεται μια διαφορετικής πολιτική που θα προωθήσει την ανάπτυξη της ελληινκής οικονομίας αλλα αυτό θα πρέπει να γίνει με όρους Ευρωπαϊκούς.

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιθετικοί με τους εταίρους και δανειστές μας γιατί με τα όσα έχουν υποσχεθεί προεκλογικά δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.

Θέλουν μια διαφορετική πολιτική και θέλουν να δείξουν και στον κόσμο που τους ψήφισε οτι δεν μασάνε εύκολα και θα είναι όντως σκληροί αντίπαλοι.

Θα ψάξουν να βρούνε μια κοινά αποδεκτή λύση διατηρώντας  μια επιθετική στάση για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις στο εσωτερικό της χώρας για τον τρόπο διαπραγμάτευσης αλλα δεν θα είναι εύκολο. Αυτό το γνωρίζουν όλοι.

Το μόνο που απομένει να δούμε είναι πόση υπομονή έχουν οι Ευρωπαίοι για να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται μαζί μας υπο αυτές τις συνθήκες΄.

Ο Βαρουφάκης πάντως αφού  πρώτα σκοτώθηκε με τον Ντάϊσεμπλουμ εν συνεχεία έδωσε συνέντευξη στο BBC και είπε οτι έχουν την διάθεση να συζητήσουν με τους δανειστές και οτι θέλουν τις μεταρρυθμίσεις.

Είναι το λεγόμενο “χρύσωμα του χαπιού.”

Σίγουρα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και οι επόμενες εβδομάδες που θα είναι και οι πιο δύσκολες θα δείξουν προς τα που πάει το πράμα και ποιός θα πάρει κεφάλι.

Μέχρι στιγμής παρά την ένταση που υπάρχει και έχει καταγραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές το παιχνίδι , αν θέλαμε να μιλήσουμε με όρους ποδοσφαρικούς, είναι αναγνωριστικό.

Πάντως μετά τους τσαμπουκάδες της Παρασκευής που προκαλέσανε εντάσεις υπήρχε απο την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι αφού πάντα υπάρχει η δεύτερη σκέψη που είναι πιο ώριμη.

Οσο αφορά τον καιρό σύμφωνα με την ΕΜΥ η σαπίλα θα συνεχισεί καιτα επόμενα 24άωρα με τους νοτιάδες να έχουν τον πρώτο λόγο.

Βροχές καταιγίδες και θερμοκρασίες που θα φτάνουν στην διάρκεια της μέρας μέχρι και τους 14 – 15 βαθμούς.

Είναι γνωστό οτι οι νοτιάδες στην πόλη της Καβάλας έχουν την δική τους ιστορία.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί που ζούμε είναι ύποπτοι , ύπουλοι και πονηροί.

Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Καλό κουράγιο και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης