Αυτά μας κάνει ο Στουρνάρας και δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε

 Αυτά μας κάνει ο Στουρνάρας και δεν μπορούμε να τον ξεχάσουμε

Πήγε το παλικάρι στις Βρυξέλες την Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, να παραστεί στο Eurogroup για να θέσει και επίσημα το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους και ξεκίνησε την συζήτηση βάζοντας στο τραπέζι σε πρώτη φάση την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρόνου των δανείων που δεν έχει όπως καταλαβαίνετε και εσείς καμμία σχέση με αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεται το ελληνικό χρέος για να γίνει πραγματικά βιώσιμο.
Εμείς δεν θέλουμε διευκόλυνση αλλα κούρεμα.
Δεν είναι δυνατόν η Λαγκάρντ να μιλάει ώς εκπρόσωπος του ΔΝΤ για κούρεμα και εμείς που έχουμε το αυγό στον κώλο να μιλάμε για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
Αν ήταν έτσι να στέλναμε καλύτερα την Λαγκάρντ να μας εκπροσωπήσει που ξέρει το μέγεθος του προβλήματος και προτείνει πιο αποτελεσματικές λύσεις.
Αυτό που πρότεινε ο Στουρνάρας είναι αυτό που θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση , δηλαδή η Μέρκελ που κατεβαίνει στην συζήτηση αυτή με την διάθεση να κουρέψει οχι το ελληνικό χρέος αλλα τις δικές μας προσδοκίες για μια αποτελεσματική και οριστική λύση.
Θα πρέπει όλοι να το καταλάβουμε και πολύ περισσότερο αυτοί που μας εκπροσωπούν στις Βρυξέλες οτι με μια απλή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής το πρόβλημα δεν λύνεται.
Αν θέλουμε όντως να λειτουργήσουμε αποδεσμευμένοι απο ΜΝΗΜΟΝΙΑ και ΕΠΙΤΗΡΗΣΕΙΣ θα πρέπει να κάνουμε το χρέος μας πραγματικό βιώσιμο και για να γίνει αυτό θα πρέπει να βγούνε πάνω στο τραπέζι τα ψαλίδια.
Ολα τα άλλα είναι για να περνάμε την ώρα μας.
Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να λέει τα δικά της και να προτείνει οτι θέλει αλλα εμείς θα πρέπει απο την δική μας πλευρά να πούμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και αυτό που πραγματικά πρέπει να γίνει.
Και αντί να δυναμώσει η φωνή μας αφού στην προσπάθεια αυτή έχουμε και έναν σύμμαχο , την πρόεδρο του ΔΝΤ πηγαίνουμε σαν τις κότες και λέμε αυτά που θέλουν να ακούσουν γιατί μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής εξυπηρετεί πρώτα απ΄’ ολα τους εταίρους μας που θέλουν μια λύση αναίμακτη για τους ίδιους και η λύση της επιμήκυνσης τους την δίνει.
Στο πρώτο κούρεμα που αφανίστηκαν τα ταμεία ασφάλισης και ένα σωρό ελληνικές επιχειρήσεις που είχανε στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα δεν είπε κανείς τίποτα.
Τώρα που πρέπει να γίνει ένα δεύτερο κούρεμα και ήρθε η σειρά να μετρήσουν οικονομικές απώλειες και οι πιστωτές μας όλοι σφυρίζουν αδιάφορα.
Επαναλαμβάνω οτι δεν ζητάμε διευκόλυνση αλλα κούρεμα.
Όλες αυτές τις θυσίες που κάναμε τις κάναμε για να εισπράξουμε στο τέλος μια απλή διευκόλυνση ;
Δεν είστε καλά …
Πάντως επι της ουσίας το Eurogroup στο αίτημα Στουρνάρα απάντησε οτι θα δεί το θέμα απο τον Οκτώβριο και μετά.
Τα τέλη καλοκαιριού γίνανε Φθινόπωρο και το Φθινόπωρο βλέπω να γίνεται τέλη του χρόνου.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών το λούνα πάρκ δεν έπρεπε να λειτουργήσει ποτέ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ γιατί πολύ απλά δεν είχε τις απαραίτητες άδειες.
Απλά μίσθωσε ένα μέρος , χρησιμοποίησε το τετραπλάσιο απο αυτά που έγραφε το συμβόλαιο και λειτουργούσε χωρίς άδεια.
Και βέβαια το ερώτημα που δημιουργείται είναι εύλογο.
Η δημοτική αρχή που νοίκιασε τον χώρο στον επιχειρηματία δεν ζήτησε να δεί τα χαρτιά που του επιτρέπανε να λειτουργήσει λούνα πάρκ ;
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός τα επόμενα 24άωρα στρώνει και φαίνεται να αφήνουμε πίσω μας τις βροχές και τις καταιγίδες των προηγούμενων εβδομάδων.
Μάλιστα κάποιες μέρες η θερρμοκρασία θα φθάσει ακόμα και τους 22 βαθμούς.
Καλή σας ημέρα και καλή συνέχεια.
με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης