• 9 Μαΐου 2024,

Αυτοί παγώσανε εμείς κρυώνουμε …

 Αυτοί παγώσανε εμείς κρυώνουμε …

Δεν ξέρω ποια είναι η δική σας εντύπωση αλλα εγώ νομίζω οτι και αυτή την περίοδο που έχουμε στην περιφέρεια μας τις λεγόμενες “Αλκυονίδες ημέρες”κρυώνουμε.

Κρύωνουμε νωρίς το πρωί και αρχίζουμε να σφίγγουμε και πάλι μόλις πέσει ο ήλιος.

Ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουμε μια άνεση όσο αφορά την αίσθηση του κρύου παρόλα αυτά κρυώνουμε και δεν ξέρω αν μας επηρεάζει το γεγονός οτι εδώ και αρκετό καιρό είναι κρύες οι ψυχές μας.

Στην Αμερική ζούνε υπο συνθήκες παγετού και εμείς εδώ ζοριζόμαστε.

Η θερμοκρασία είναι σε πολλές περιοχές και 24 βαθμούς κάτω απο το 0 αλλα την βγάζουν.

Γιατί ;

Επειδή είναι Αμερικανάκια ;

Επειδή του ευλογεί ο θεός ;

Στην Ελλάδα τις πρώτες μέρες της χρονιάς που αναμένουμε να ανατείλει η ανάπτυξη και υπάρχει ένα μούδιασμα παρόμοιο με αυτό που νιώσαμε στην αρχή της κρίσης.

Βαθύ σκοτάδι πρίν την ανατολή του ήλιο λέει ο λαός ο σοφός και πραγματικά δεν γνωρίζω σε ποιά φάση είμαστε.

Είμαστε στην φάση του βαθύ σκότους ή στην φάση της ανατολής ;

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν και θα δείξουν οριστικά την πορεία της χώρας αφού πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλους ελιγμούς απο την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωση και ειδικότερα της Μέρκελ η οποία και μετά το ατύχημα που είχε και έσπασε την λεκάνη της θα βγάλει την χρονιά μονοκόματη.

Τέλος τα μπαντιλίκια και οι τρίπλες.

Πλησιάζει η ώρα που θα μας δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τις πραγματικές του προθέσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι πάντως αισιόδοξη οτι το δεύτερο εξάμηνο του 2014 η Ελλάδα θα βγεί έστω και “περιοσμένη” στις διεθνείς αγορές με ομόλογα πεαντούς διάρκειας.

Βέβαια για όλα αυτά προυπόθεση είναι το νέο κούρεμα που θα πρέπει να προηγηθεί όλων αυτών και να κάνει το χρέος μας βιώσιμο και να μας δώσει την δυνατότητα να επιστρέψουμε οχι μόνο στις διεθνείς αγορές αλλα στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη.

Καλές οι προβλέψεις αλλα δεν αρκούν για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού.

Ολα αυτά τα χρόνια δουλεύουμε και ματώνουμε για να αποκτήσουμε το δικαίωμα να διασχίσουμε κάποια στιγμή το ποτάμι που μας πήγε τόσα χρόνια πίσω.

Μέχρι σήμερα περπατάμε παράλληλα στο ποτάμι και θέλουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να το διασχίσουμε κάθετα και να περάσουν στην άλλη όχθη.

Μπάνιο ξέρουμε και απλά περιμένουμε το τελικό ΟΚ για να το επιχειρήσουμε.

Οι εταίροι θα μας ανάψουν το πράσινο φώς ή θα μας αφήσουν να συνεχίσουμε την παράλληλη πορεία μας κρίνοντας οτι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι ;

Ο Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά οτι θα πρέπει όλα να γίνουν πρίν απο τον Μάϊο που θα στηθούν οι κάλπες έτσι ώστε η συγκυβέρνηση να μπορέσει να κατέβει στις εκλογές με τον αέρα της εξόδου απο την κρίση.

Ένα νέο κούρεμα και ένα βιώσιμο ρεαλιστικά χρέος στην ουσία οχι μόνο βγάζει απο την γωνία την συγκυβέρνηση αλλα και βάζει τέλος στην παρουσία της τρόϊκας που θα ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία του κόσμου που έχει φθάσει σήμερα στα τάρταρα !

Μου κάνει εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν οι αρχές το ατύχημα του Σούμι ο οποίος πρίν απο μερικές μέρες κατα την διάρκεια σκί στις Γαλλικές Άλπεις βγήκε απο την πίστα , προσέκρουσε σε βράχο πήρε ύψος και προσγειώθηκε με το κεφάλι σε δεύτερο βράχο και σήμερα είναι σε κώμα και σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο να παλεύει για την ζωή του.

Προσπαθούνε οι αρχές να ανακαλύψουν γιατί ο Σούμι βγήκε απο την πίστα και για τον λόγο αυτό στείλανε στον τόπο του ατυχήματος ειδικούς με ελικόπτερα κάμερες και προσπαθούν με τα στοιχεία που έχουν να κάνουν αναπαράσταση της πορείας του Σουμάχερ και να καταλάβουν για ποιό λόγο βγήκε εκτός πίστας και έπαθε αυτό που έπαθε.

Για έναν σκιέρ και μάλιστα έμπειρο όπως ο Σουμάχερ νομίζω οτι είναι πρόκληση και είναι και σύνηθες να αφήνεις την σιγουριά της πίστας.

Ο Σουμάχερ βγήκε εκτός πίστας οχι για να σώσει ένα κοριτσάκι που ακούστηκε τις πρώτες μέρες ούτε γιατί μπερδεύτηκε.

Βγήκε εκτός πίστας για να κάνει την κατεβασιά του πιο περιπετειώδη, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Αν τελικά καταλάβουν γιατί βγήκε εκτός πίστας αυτό θα βοηθήσει να βελτιωθεί η κλινική του εικόνα ;

Απλά το κάνουν γιατί είναι ο Σουμάχερ και πουλάει.

Στην Ελλάδα η Ευρωπαίοι στέλνουν τους εκπροσώπους της τρόϊκα με ένα βαλιτσάκι 3 άτομα όλα κιόλα για να σώσουν (ντεμέκ) ένα ολόκληρο λαό που τόσο χρόνια χτυπάει απο τον ένα βράχο στον άλλο και στην πλαγιά του έπεσε ο Σουμάχερ πήγανε ένα σωρό επιστήμονες, κάμερες υπερσύγχρονες , ελικόπτερα μάγισες και χαρτορίχτρες.

Το σημείο της πτώσης έχει αποκλειστεί με κόκκινη κορδέλα και δεν πλησιάζει κανείς λές και πρόκειται για βάση της NASA.

Αυτό που μετράει τώρα είναι να γίνει καλά ο άνθρωπος και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά υπερβολές που γίνονται για άλλους λόγους.

Οσο αφορά τον ΑΟΚ όπως δείχνουν τα πράγματα και εκτός απροόπτου η ομάδα θα συνεχίσει να διοικείται απο την ομάδα επιχειρηματιών που εκπροσωπεί ο Τσάκας ο οποίος έχει μια τελευταία ευκαιρία να σώσει την παρτίδα και για συμβεί αυτό θα πρέπει να αφήσει μιλήσει το χρήμα.

Money talking όπως είπε και ο ίδιος που με ΄δική του διοίκηση διορισμένη απο το ειρηνοδικείο θα πρέπει να σώσει την παρτίδα.

Δεν θα υπάρχουν άλλες δικαιολογίες αν και αυτήν την φορά αποτύχει.

Ελπίζουμε οτι αυτήν την φορά θα πέσει χρήμα και δεν θα επιχειρήσουν με “πορδές να βάψουν αυγά”

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης