Αυτοψία στο κτήριο που θα στεγάσει τον σταθμό της Π.Υ.

 Αυτοψία στο κτήριο που θα στεγάσει τον σταθμό της Π.Υ.

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Μιχάλης Τσοκτένογλου, μηχανικοί της Ενεργειακής Αιγαίου και ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Θεσσαλονίκη Κώστας Πουλτίδης έκαναν χθες αυτοψία στο κτήριο του Οργανισμού στο Λιμάνι το οποίο δίνεται για την εξυπηρέτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τη λειτουργία σε αυτό του πυροσβεστικού σταθμού Λιμένα Καβάλας.

Διαπίστωσαν ότι όλα είναι έτοιμα προκειμένου το κτήριο να τύχει της απαραίτητης ανακαίνισης και πριν το καλοκαίρι να λειτουργήσει για το νέο του σκοπό φιλοξενώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένα Καβάλας.

Το πρόβλημα είναι ότι το κόστος της ανακαίνισης προβλέπεται μεγαλύτερο από το αρχικά υπολογισθέν. Έτσι θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο η χορηγία της Ενεργειακής Αιγαίου αλλά και τα χρήματα που έχουν υποσχεθεί για τον ίδιο λόγο η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και η ΔΕΠΑ.

Ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει και την ιδιότητα του μηχανικού από την Θεσσαλονίκη Κώστας Πουλτίδης έμεινε ικανοποιημένος και με το παραπάνω από τις δυνατότητες του κτηρίου. Είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

«Χαίρομαι που έχει αναληφθεί αυτή η πρωτοβουλία και μετά την αυτοψία που διενήργησα στο χώρο σαν μηχανικός διαπίστωσα ότι μας παραχωρεί ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας ένα καταπληκτικό κτήριο το οποίο με την χορηγία από την Ενεργειακή Αιγαίου θα καταστεί ένας από τους καλύτερους λιμενικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Αυτό σας το λέω γιατί έχω γνώση των πυροσβεστικών λιμενικών σταθμών. Είναι καταπληκτική η πρωτοβουλία. Σαν εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής θέλω απλώς να συγχαρώ όλους όσους με τις ενέργειές τους συνδράμουν στο να πραγματοποιηθεί αυτός ο πυροσβεστικός λιμενικός σταθμός, απαραίτητος για τη λειτουργία μιας πόλης όπως η Καβάλα με μεγάλη κίνηση και που η έλλειψη του αυτή τη στιγμή είναι ένα πλήγμα για τον τουρισμό για το εμπόριο και για την ασφάλεια. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και θα χαρώ πάρα πολύ να το δω τελειωμένο στην επόμενη αυτοψία που θα πραγματοποιήσουμε».

 

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης είπε τα εξής:

«Σας είχα υποσχεθεί ότι αυτό το πλοίο θα ρθει και οι όροι που υπήρχαν ήταν αυτό το κτήριο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον μηχανικό της Πυροσβεστικής που ήρθε να δει και να κάνει αυτοψία σ’ αυτό το κτήριο και που εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια, είναι ο εκπρόσωπος της Ενεργειακής εδώ που θα συνδράμουν. Το κόστος έχει ανέβει αρκετά αλλά πιστεύω ότι επειδή έχω συνεννοηθεί και με τη ΔΕΠΑ και με την Διοίκηση των Λιπασμάτων και ότι όλοι αυτοί θα συνδράμουν ώστε να τελειώσει αυτό το κτήριο. Έχει κοστολογηθεί γύρω στις 70.000 ευρώ. Το ποσό που είχε μαζευτεί στην αρχή ήταν γύρω στις 30.000 ευρώ από όλες τις εταιρίες αλλά έχει αλλάξει το ποσό και από αύριο θα αρχίσω τις συναντήσεις και με τη ΔΕΠΑ και με την διοίκηση των Λιπασμάτων και θα το δούμε».

 

 

Διαβάστε επίσης