• 17 Μαΐου 2024,

Αφήσαμε τον Τσίπρα στις ΗΠΑ και ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά της Ν.Δ.

 Αφήσαμε τον Τσίπρα στις ΗΠΑ και ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά της Ν.Δ.

Καταλάβατε τι έγινε τώρα ;

Αφήσαμε το ταξίδι του Τσίπρα στην Αμερική που δίνει αβέρτα συνεντεύξεις και μιλάει για την επιτακτική ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους και ασχολούμαστε με τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και τις υποψηφιότητες για την επόμενη ηγεσία του κόμματος.

Πάντως οι μέχρι τώρα υποψηφιότητες δίνουν στον Τσίπρα μια δεύτερη τετραετία αέρα αφού ούτε ο Κυριάκος ούτε ο Άδωνις μπορούν να κοντράρουν τον Τσίπρα που όσα λάθη και να κάνει δεν πρόκεται ποτέ να χάσει ούτε απο τον Άδωνι ούτε απο τον Κυριάκο που κατεβαίνει στην κούρσα της εκλογής με πολλές φιλοδοξίες αφού θέλει οχι μόνο να εκλεγεί αλλα να φτιάξει και μια καινούργια Νέα Δημοκρατία.

Αυτό ακριβώς που θέλει να κάνει και ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης ο οποίος ως φαβορί δεν έχει κάνει ακόμα γνωστές τις προθέσεις του.

Προχθές βγήκε και δήλωσε οτι η υποψηφιότητα του είναι δικό του θέμα (αλοίμονο) και οτι όποτε θέλει αυτός και κρίνει θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του ( δις αλοίμονο).

Πάντως ας ρίξει λίγο τους τόνους γιατί και η δική του εκλογή αν τελικά υπάρξει υποψηφιότητα επίσης δίνει μια δεύτερη τετραετία στον Τσίπρα αέρα .

Ο μόνος υπολογίσιμος αντίπαλος του Αλέξη θα μπορούσε να είναι ο Τζιτζικώστας ο οποίος όμως δεν θα έχει καμμία τύχη πιστεύω για ευνόητους λόγους.

Δεν ήρθε η ώρα του Τζιτζικώστα και του κάθε Τζιτζικώστα μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που ελέγχεται ακόμα απο φατριές.

Ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να φτιάξει πολλές ομελέτες αφού όμως πρώτα σπάσει αρκετά αυγά.

Ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αν θέλει να κάνει και πάλι την παράταξη ανταγωνιστική θα πρέπει να αναμετρηθεί με το παλιό μέσα στο κόμμα να το κερδίσει και να το βάλει στην άκρη.

Σίγουρα τα πρώτα χρόνια της αρχηγίας του θα πρέπει να ασχοληθεί με την εσωτερική εκκαθάριση για να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία με καινούργιο ΑΦΜ να παίξει στην Σούπερ Λίγκ και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Σε αντίθετη περίπτωση η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πάθει αυτό που έπαθε και το ΠΑΣΟΚ.

Να αφανιστεί.

Αν αυτή την στιγμή γίνει μια λάθος επιλογή αρχηγού η Νέα Δημοκρατία σε μερικούς μήνες μπορεί και να μην υπάρχει.

Για μένα δεν θα είναι έκπληξη αν για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας βάλει υποψηφιότητα και ο Καμμένος που θεωρεί τον ευατό του μεγάλο αρχηγού ενός όμως μικρού κόμματος.

Για τον λόγο αυτό ίσως θελήσει να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει την προεδρία στο πρώην κόμμα του.

Εδώ κατεβαίνει ο Άδωνις γιατί να μην κατέβει στην κούρσα της εκλογής και ο Καμμένος ο οποίος όπως έχει αποδείξει είναι πραγματικά παντός καιρού.

Και αντιμνημονιακός και μνημονιακός και δεξιός και αριστερός και τα πάντα όλα που θα έλεγε ο Νικολάρας ο Αλέαφαντος.

Προχθές λέει στην συνέντευξη του Τσίπρα απο τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο Γιώργος Παπανδρέου που άκουγε με προσοχή τον Αλέξη να απαντά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου (για τις ανάγκες της συγκεκριμένης εκπομπής) Μπίλ Κλίντον.

Απορώ πως ο πρόεδρος δεν ανέβηκε και αυτός στο πλατό να κάτσει δίπλα στον Αλέξη και να διεκδικήσει και αυτός κάποιες απαντήσεις απέναντι απο τον Μπίλ Κλίντον που έρχεται σε αυτά τα σαμαγιαλίκια.

Ετσι και αλλιώς ο Παπανδρέου το μόνο που κάνει και είναι αλήθεια οτι το κάνει καλά είναι να γυρνάει διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ και να δίνει συνεντεύξεις σε κανάλια και να κάνει διαλέξεις σε Πανεπιστήμια αφού είναι απο τους λίγους που γνωρίζουν καλά πως η χώρα αναγκάστηκε (:) να πέσει στην αγαλιά του περιβόητου μηχανισμού στήριξης.

Χάλασε οι αντλίες του βιολογικού  και για μερικές ώρες τα λύματα πέφτανε στην θάλασσα.

Για τον λόγο αυτό και με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη απαγορεύεται το επόμενο διάστημα σε όλες τις παραλίες εντός της πόλης το μπάνιο.

Θέλουν να προστατεύσουν τους ανυποψιάστους κολυμβητές με δυσάρεστα ανταμώματα.

Αυτές οι βλάβες είναι πολύ ΄σοβαρές και θα πρέπει πάση θυσίαι να αντιμετωπίζονται άμεσα και να δίνονται λύσεις χθες.

Βέβαια η αλήθεια είναι οτι η αντίδραση της ΔΕΥΑΚ ήταν άμεση αλλα θα πρέπει η διοίκηση να κάνει τους κουμάντα της έτσι ώστε να μην επαναληφθεί η ίδια βλάβη σε κάποια μελλοντικά ακραία φαινόμενα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που έρχονται και είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Απλά θα πρέπει να αντέξουμε μέχρι να έρθουν αυτά τα καλύτερα χωρίς να χάσουμε την πίστη και την αισιοδοξία μας.

Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που υπέγραψε ο Τσίπρας έχει διάρκεια 3 ετών.

Εν συνεχεία είμαστε έτοιμοι να φάμε τον τόπο.

Τώρα που το σκέφτομαι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν υπογράψει απο ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Το πρώτο ο Παπανδρέου , το δεύτερο ο Σαμαράς και το τρίτο ο Τσίπρας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης