• 22 Μαΐου 2024,

Αφετερία των νέων διαπργαγματεύσεων η συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα ;

 Αφετερία των νέων διαπργαγματεύσεων η συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα ;

Πλέον όπως έχετε καταλάβει όλα τα ευρωπαϊκά θέματα αλλά και η  διαδικασία της διαπραγμάτευσης που  ουσιαστικά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει έχουν παγώσει εν όψει της επίσκεψης του Τσίπρα στο Βερολίνο καλεσμένος της Μέρκελ.

Η αφετερία των διαπραγματεύσεων θα είναι η συνάντηση αυτή που ευχόμαστε να πάει καλά γιατί όπως καταλαβαίνετε και εσείς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν οχι μόνο για εμάς αλλα και για την Ευρώπη όλη.

Θα πρέπει απο το ραντεβού αυτό να προκύψουν καθαρά συμπεράσματα που θα δώσουν τέλος στην αβεβαίοτητα και θα ξεθολώσουν το τοπίο που παραμένει ομιχλώδες.

Η φάση στην οποία είναι τώρα η Ελλάδα είναι η χειρότερη γιατί το καράβι δεν πάει ούτε μπροστά ούτε πίσω.

Είμαστε τελματωμένοι, τα λεφτά τελειώνουν και τα μάτια αρχίζουν να γουρλώνουν επικίνδυνα.

Στα λόγια καλά τα πάμε αλλα στην πράξη είμαστε μπατακωμένοι.

Το γεγονός οτι το κράτος δεν πληρώνει τίποτα για να έχει για να μισθούς και συντάξεις τα λέει όλα αν και πρίν που θεωρητικά είχαμε το κράτος πλήρωνε τίποτα περισσότερο ;

Εδώ και μερικά χρόνια το κράτος πληρώνει ΄μόνο τα απαραίτητα.

Το ελληνικό κράτος τα πέτρινα χρόνια της κρίσης μας παρουσιάζει μόνο το εισπρακτικό του πρόσωπο αναβάλλοντας συνεχώς τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στους έλληνες φορολογούμενους πολίτες και κυρίως τις ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν για παράδειγμα να πληρωθούν την επιδότηση εργασίας απο την εποχή των πάγων.

Μπορεί οι προθέσεις του Τσίπρα να είναι πραγματικά καλές αλλα αυτό που φοβόμασταν προ εκλογικής αναμέτρησης σε περίπτωσης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αυτό ζούμε σήμερα.

Το όχημα δεν τσουλάει και είμαστε ΄με αλάρμ στα δεξιά του δρόμου στο πιο δύσκολο σημείο της διαδρομής.

Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά οτι θα πρέπει να βιαστούμε και να τρέξουμε όλα αυτά που επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους εταίρους.

Αυτά που υποσχεθήκαμε οτι θα κάνουμε θα πρέπει να ξεκινήσουμε να τα υλοποιούμε και μάλιστα γρήγορα.

Εμείς βιαζόμαστε πιο πολύ απο τους Ευρωπαίους.

Εντυπωσιακές αποφάσεις υπέρ της Ελλάδας δεν μπορούμε να περιμένουμε απο την συνάντηση στις 23 του Μάρτη αν και η όρεξη μας έχει ανοίξει και θα πρέπει ήδη το μυαλό μας να είναι στις επόμενες κινήσεις.

Η Μέρκελ συναντά τον Τσίπρα για να καταλάβει και η ίδια ποιές είναι οι διαθέσεις του έλληνα πρωθυπουργού και μέχρι που μπορεί να το πάει.

Η Μέρκελ βλέπει οτι η υπομονή των δανειστών εξαντλείται και θέλει να ξέρει ποια είναι η ψυχολογία της άλλης πλευράς.

Ο Τσίπρας φαντάζομαι οτι για άλλη μια φορά θα μεταφέρει στην Μέρκελ την διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ζητώντας της όμως να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού που είναι άδικοι για την Ελλάδα.

Το επόμενο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι ο καιρός που συνεχίζει τις αναγούλες και δεν λέει να γίνει πραγματικά ανοιξιάτικος.

Φαίνεται οτι θα ταλαιπωρηθούμε μερικά 24άωρα ακόμα μέχρι να πατήσουμε και με τα δύο πόδια στην άνοιξη που είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη πρόβλεψη της ΕΜΥ η πιο δύσκολη καιρικά μέρα θα είναι η Παρασκευή αφού απο το Σάββατο και πάλι ο ήλιος επιστρέφει και κυριαρχεί στον ουρανό της πόλης.

Μάλιστα απο το Σάββατο αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει η θερμοκρασία με ενίσχυση των νοτιάδων.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης