• 18 Μαΐου 2024,

Αόριστες υποσχέσεις για την αντιπυρική περίοδο

 Αόριστες υποσχέσεις για την αντιπυρική περίοδο

Στην Καβάλα ήταν το Σάββατο το πρωί, στα πλαίσια περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα, ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας του υπουργείου δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης κι ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος μετά τις πρόσφατες κρίσεις, αντιστράτηγος, Σωτήρης Γεωργακόπουλος.

Στο κτήριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας, τους υποδέχθηκαν, πυροσβέστες κι αξιωματικοί απ΄ όλα τα τμήματα του Νομού, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, υπηρεσιακοί παράγοντες από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας και το Δήμο Καβάλας, η κυρία Ζωή Γεωργούση και ο κ. Γιάννης Καπετανγιάννης από τις δασικές υπηρεσίες, οι δήμαρχοι Κώστας Χατζηεμμανουήλ – Θάσου – , Σάββας Μιχαηλίδης – Νέστου – .

Οι δήμαρχοι και οι τοπικοί φορείς γενικότερα, ζήτησαν περισσότερα χρήματα, για την καλοκαιρινή περίοδο που έρχεται, ενισχυμένα τα αντιπυρικά μέσα. Και οι δύο επισκέπτες της Καβάλας, ο Π. Γεωργιάδης και ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, είπαν ότι το προσεχές καλοκαίρι θα ισχύει ότι ίσχυσε και τα προηγούμενα καλοκαίρι, από πλευράς πυροσβεστικών δυνάμεων στο νομό.

Δεν έδωσαν συγκεκριμένες απαντήσεις για το πότε θα έρθουν τα πετζετέλ, τα οποία κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι, έρχονται και αργότερα στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, Μέγας Αλέξανδρος.

Από πλευράς χρημάτων, είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, «οι πιστώσεις θα είναι στα περσινά επίπεδα».

Κατά την άφιξή τους στο κτήριο της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Καβάλας, ο κ. Π. Γεωργιάδης είπε τα εξής:

 

«Βρισκόμαστε στην Καβάλα σήμερα, μαζί με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον κ. Γεωργακόπουλο, στα πλαίσια της περιοδείας που έχουμε αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, με στόχο να επισκεφτούμε όσο το δυνατόν περισσότερους νομούς στη χώρα.

Επισκεφτόμαστε τις πυροσβεστικές μας υπηρεσίες και τις περιφερειακές διοικήσεις, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου. Παράλληλα κάνουμε τις αντίστοιχες επαφές με τους τοπικούς φορείς και τις δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας να είναι έτοιμες να συνεργαστούν με το πυροσβεστικό σώμα όποτε αυτό ζητηθεί».

ΕΡ: Χρήματα υπάρχουν, γιατί οι δήμαρχοι πιθανόν να ζητήσουν αυτά;

ΑΠ: «Τα χρηματικά ποσά για την πυροπροσασία θα είναι τα ίδια με πέρσι».

 

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρης Γεωργακόπουλος, δήλωσε συγκεκριμένα: «Θα προσπαθήσουμε φέτος τα πετζετέλ να είναι έτοιμα στο χρόνο που πρέπει. Πιστεύουμε ότι θα είναι εδώ στο χρόνο που τα χρειαζόμαστε».

ΕΡ: Οι τοπικοί φορείς ζητούνε κάτι καλύτερο, ένα ελικόπτερο, ένα κάναντερ;

ΑΠ: «Όπως πέρσι έτσι και φέτος η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Να πούμε ν΄ αυξήσουμε τα αέρια μέσα, είναι δύσκολο. Τα αέρια μέσα θα είναι τα ίδια με πέρσι. Πιστεύω ότι όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος θα βοηθήσουν πάρα πολύ».

 

Και στους δύο η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας, προσέφερε καλάθια με τοπικά προϊόντα. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στην Καβάλα, αναχώρησαν για την επόμενη σύσκεψη στην πόλη της Δράμας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης