• 19 Μαΐου 2024,

Βαγγέλης Καπετανίδης στους 93,7: «Αισθάνομαι ότι θα παίζω και εγώ»

 Βαγγέλης Καπετανίδης στους 93,7: «Αισθάνομαι ότι θα παίζω και εγώ»

Ισως ο καλύτερος κεντρικός  αμυντικός που ανέδειξε το Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο. Ο Βαγγέλης Καπετανίδης μίλησε χθες το πρωί στους 93, 7 και θυμήθηκε παιχνίδια που ο ΑΟΚ τα χρειαζόταν για άνοδο η παραμονή.   Θυμήθηκε το Αιγάλεω και τη Χαλκίδα.  Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να παραβρεθεί στο Κυριακάτικο παιχνίδι και να πανηγυρίσει τη νίκη του ΑΟΚ. «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ» τόνισε ο Βαγγέλης.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε.

Ερώτηση: Παρακολουθείς το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής;

Απάντηση: Φυσικά και το παρακολουθώ. Εκτός από τον Πανσερραϊκό, έχουμε και τον Αρη. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Με τα παιδιά, τους παλαίμαχους που ξεκίνησαν μια προσπάθεια από το καλοκαίρι έχω μια ιδιαίτερη σχέση και όποτε μπορώ είμαι μαζί τους. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους.

Πάντως θα ήθελα να παίξω την Κυριακή με τον Πανσερραϊκό. Είναι ένα ντέρμπι, όταν αγωνιζόμουν το περίμενα πως και πως. Αυτή τη στιγμή, παίζω με το μυαλό μου.

Θέλω να έρθω την Κυριακή στο γήπεδο. Θέλω να δω τους φίλους μου. Θέλω να κερδίσει ο ΑΟΚ. Μακάρι να μπορέσω να πάω στον Αρη. Είχα πετύχει το πρώτο μου γκολ, στο γήπεδο του Αρη.  Θέλω όμως πρώτα να έρθω να πανηγυρίσω την Κυριακή.

Είμαι έτοιμος να παίξω την Κυριακή.

Ερώτηση: Βαγγέλη πόσα χρόνια αγωνίστηκες στον ΑΟΚ;

Απάντηση: Στον ΑΟΚ αγωνίστηκα 16 χρόνια, γεμάτα. Έζησα πολλά παρόμοια παιχνίδια με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το 1976 με το Αιγάλεω. Εμείς θέλαμε μόνο τη νίκη, το Αιγάλεω βολευόταν και με ισοπαλία. Το γήπεδο ήταν γεμάτο. Κάναμε ανατροπή. Ένα γκολ ο Βάλιαν και ένα ο Χρυσαφίδης. Είναι δύσκολα τέτοια παιχνίδια, που κρίνουν κάτι, παραμονή η άνοδο.

Τώρα είναι για την άνοδο. Το 1975 στη Β` Εθνική παίζαμε για την άνοδο στη Χαλκίδα. Κάναμε νίκη και βγήκαμε. Μας περίμενε ο κόσμος στον Άγιο Σύλα. Μας πήγαν με τα αυτοκίνητα, έως το κέντρο.

Ηταν τότε διαφορετικές οι εποχές. Όλη την εβδομάδα σκεφτόμασταν το παιχνίδι. Δεν βγαίναμε έξω. Από τις 10 το βράδυ στα σπίτια. Δεν ξέραμε τι ήταν το έξω. Περιμέναμε, πότε θα παίξουμε.

Όταν ήταν ένα τοπικό ντέρμπι με Σέρρες και Δράμα, ήταν για μας, το πολύ μεγάλο παιχνίδι.

Ερώτηση: Κάποιος Σερραίος επιθετικός που να σου έχει δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό, σε παιχνίδια, εκείνη την εποχή;

Απάντηση: Ηταν ο Πανταζής, κοντός και είχε τα κιλάκια του. Είχε χαμηλό κέντρο βάρος, καλός παίκτης. Αυτοί εμένα με δυσκόλευαν, όχι οι ψηλοί. Με τον Μπάγιεβιτς παίξαμε αντίπαλοι και όντως είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το μαρκάρισμα μου.

Σ` ένα παιχνίδι στις Σέρρες δεν αγωνιζόμουν και ήμουν στην κερκίδα, όπου με κάποιους τοπικούς φιλάθλους, κοντέψαμε να προπηλακιστούμε.  Είχαμε χάσει με 2-1.

Ερώτηση: Ποιον προπονητή ξεχωρίζεις στην καριέρα σου;

Απάντηση: Ο συγχωρεμένος ο  Τσάκαλος από τα εφηβικά με βοήθησε πάρα πολύ. Οι προπονητές που με καθιέρωσαν ήταν ο Καραπατής και ο Δανιήλ. Ο Καραπατής δούλευε πρωί- βράδυ για να με στείλει στην Εθνική Ελπίδων και μ` έστειλε στην Εθνική Ελπίδων.  Πίστεψε σε μένα, το ίδιο και ο Δανιήλ. Δεν ξέρω που είναι ο Βασίλης Δανιήλ  αλλά του στέλνω χαιρετισμούς.

Διαβάστε επίσης