Βαθύ σκοτάδι πριν την ανατολή του ήλιου

 Βαθύ σκοτάδι πριν την ανατολή του ήλιου

Άρχισαν οι πρόβες συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Τα ραντεβού απο εδώ και στο εξής και μέχρι τις 22 του μήνα θα είναι ραντεβού για την πρόβα νυφικού που θα φορέσει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παντρευτεί άλλο ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Όλα δείχνουν οτι τα έχουμε βρεί στα δύσκολα με δύσκολα μέτρα και νέους φόρους και αυτό που μένει είναι οι λεπτομέρειες που θα έχουν συμφωνηθεί και αυτές μέχρι τις 22 του μήνα.

Ηδη απο τα διάφορα δημοσιεύματα  έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων  έχετε πάρει χαμπάρι τι μας περιμένει μετά τις 22 του μήνα.

Μέτρα 1,8 δις θα πάρει η κυβέρνηση που σημαίνει οτι το μαχαίρι της λιτότητας θα περάσει και το κόκαλο.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε φτάσει στο κόκαλο και τώρα με το τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα περάσει το κόκαλο και θα βγεί και απο την άλλη μεριά.

Πλέον θα μιλάμε για ένα τραύμα διαμπερές !

Δεν ξέρω για τον ελληνικό λαό αλλά η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την τελική τζίφρα της συμφωνίας που θα ανοίξει τον δρόμο για την αξιολόγηση και την μείωση του χρέους που δεν θα περιέχει κούρεμα αφού αυτό ΄όπως είπανε Μέρκελ και Λαγκάρντ αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο η Ελλάδα είναι στην Ευρωζώνη.

Το μήνυμα αυτό το έχει πάρει η κυβέρνηση εδώ και ΄καιρό που υποστηρίζει οτι η μείωση του χρέους θα γίνει με άλλους τρόπους που σίγουρα δεν θα είναι και τόσο αποτελεσματικοί όσο ένα κούρεμα που όμως αυτή την φορά θα προκαλέσει ζημιές και στους εταίρους που δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε ένα ευρώ λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.

Έστω και έτσι αναμένουμε απο τους εταίρους ελάφρυνση του χρέους μας έτσι ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο και να δώσει στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας την σταθερότητα που απαιτείται για επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Δεν είπε ο Τσίπρας οτι φέτος ΄μαζί με το ΠΑΣΧΑ θα γιορτάσουμε και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ της ελληνικής οικονομίας ;

Μακάρι γιατί απο το 2010 και μετά κάθε μέρα για την ελληνική οικονομία είναι ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.

Όπως λέει και ο φίλος μου ο Τάκης “Βαθύ σκοτάδι πριν την ανατολή του ήλιου”.

Μόνο που αυτή η περίοδος του σκότους για την ελληνική οικονομία διαρκεί χρόνια.

Πάντως αν δεν πάνε καλά τα πράγματα με τους δανειστές η ημερομηνία που η Ελλάδα θα ζήσει στιγμές GREXIT θα είναι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εφημερίδων άλλων χωρών η 22η Ιουλίου όπου η χώρα μας θα πρέπει να πληρώσει 2,2 δις προς την ΕΚΤ κάτι που όπως καταλαβαίνετε δεν θα είναι εφικτό αν δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση.

Και επειδή ορισμένοι συνεχίζουν να ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας μας θέλουν η ημερομηνία αυτή , στην καρδιά του καλοκαιριού να είναι η ημερομηνία εξόδου της χώρας απο την Ευρωζώνη.

Ξέρετε μέχρι σήμερα , όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, πόσες τέτοιες ημερομηνίες έχουν περάσει ;

Υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ημερομηνίες απο το 2010 και μετά όπου η Ελλάδα σύμφωνα με τα δικά τους σενάρια θα αποχαιρετούσε το ευρώ και θα επέστρεφε στην δραχμή.

Μέχρι σήμερα τα σκοτεινά τους σενάρια δεν βγήκαν και είναι σίγουρο οτι δεν θα βγούνε και αυτή την φορά αφού δεν είναι δυνατόν μετά απο τόσα χρόνια θυσιών να πετάξουμε λευκή πετσέτα και να περάσουμε την πόρτα της εξόδου απο την Ευρωζώνη.

Στάζει μέλι για την Ελλάδα ο Πολ Τόμσεν παρά την δημοσιοποίηση των συνομιλιών και μιλάει όπου σταθεί και όπου βρεθεί για ένα εξαιρετικά φιλικό κλίμα στην Ελλάδα.

Είναι αυτό που λέμε οτι ο άνθρωπος είναι αλλού ξημερωμένος.

Αλλα θα μου πείτε τι να βγεί και να πεί ;

Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί ;

Σύμφωνα με την νέα επικαιροποιημένη πρόβλεψη του καιρού η Κυριακή θα είναι μια βροχερή ημέρα με λασποβροχή που μας έρχεται και πάλι απο την Αφρική.

Το νού σας και τα μάτια σας 14.

Θα τα ξαναπούμε και πάλι αύριο το πρωί πρώτα ο θεός.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο ύπουλοι και ύποπτοι είναι και πονηροί.

Στο τέλος να ξέρετε θα πάνε όλα καλά το λένε και οι Ινδοί.

Και αν κάτι στραβώσει σημαίνει οτι δεν ήρθε το τέλος.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης