Βαρύ κλίμα για τους αιρετούς στο Πολύστυλο

 Βαρύ κλίμα για τους αιρετούς στο Πολύστυλο

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής μπροστά από το δημοτικό σχολείο του Πολυστύλου η ετήσια εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού. Το κλίμα για τους αιρετούς ήταν βαρύ. Έτσι δε μίλησε και δεν αναφέρθηκε καθόλου ότι παραβρίσκεται στην εκδήλωση ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Πασχαλίδης ήταν έτοιμος να μιλήσει στην εκδήλωση του Πολυστύλου, όμως εκπρόσωποι του διοργανωτή πολιτιστικού συλλόγου του χωριού ήταν αρνητικοί. Στη συνέχεια της βραδιάς, μετά από αρκετή ώρα προσήλθαν στην εκδήλωση ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τσοχαταρίδης – Δημητριάδης – Συγγιρίδης. Επειδή νωρίτερα δεν είχε επιτραπεί στον βουλευτή Γ. Πασχαλίδη να μιλήσει, οι διοργανωτές έκαναν το ίδιο και με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το περιστατικό αλλού έγινε αντιληπτό, αλλού όχι. Ο κ. Σιμιτσής είπε το ότι δεν απηύθυνε έστω έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση, μάλλον οφείλεται στην απειρία των διοργανωτών.

Ο βουλευτής Γ. Πασχαλίδης δεν έκρυψε τη δυσφορία του, καθώς όπως περιγράφει ακούστηκαν για τους πολιτικούς φράσεις του τύπου, «όλοι ίδιοι είστε».

Στην εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου Γιώτα Μαυρουδή, ενώ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Χάρη Σαλτσίδη, που βοήθησε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

«Ήταν ένα λαϊκό γλέντι, ένα πανηγύρι, με θρακιώτικα και ποντιακά τραγούδια και χορούς, όπου όμως νωρίτερα χόρεψαν τα χορευτικά συγκροτήματα του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου Πολυστύλου. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται παντού σε όλα τα χωριά τέτοιες εκδηλώσεις, είναι δε πολύ συνηθισμένο οι αιρετοί να βρίσκονται σε αυτές και να απευθύνουν χαιρετισμό προς τους παρευρισκόμενους.

Βλέποντας κάποιος την πρόσκληση του συλλόγου για την εκδήλωση, διαπιστώνει ότι αναφέρεται ως συνδιοργανωτής η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης