• 10 Μαΐου 2024,

Συνεδριάζει η διοίκηση και για το ωράριο

 Συνεδριάζει η διοίκηση και για το ωράριο

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου. Πέντε είναι τα θέματα στην ημερήσια διάταξη. Εκ των οποίων κυριότερο αυτό για τη λειτουργία των καταστημάτων στην Καβάλα και τη Θάσο.

Πρόκειται για τυπική διαδικασία, αιτήματα επαγγελματιών και του Εμπορικού Συλλόγου της Καβάλας, για μία μικρή αλλαγή στο ωράριο, στη διάρκεια του καλοκαιριού, θα συζητηθούν όπως προβλέπει ο νόμος από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου, το οποίο θα συμφωνήσει με τα αιτήματα, στέλνοντας την απόφασή του στην περιφέρεια για να εγκριθούν στη συνέχεια οι αλλαγές κι από το περιφερειακό συμβούλιο.

Θα αποφασισθεί η διοργάνωση εκδήλωσης «Αυστρία προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας».

Θα ενισχυθούν οικονομικά τοπικοί φορείς, όπως για παράδειγμα η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Αύριο Ομοσπονδία και Εμπορικός Σύλλογος, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Καβάλα.

Στη διαμαρτυρία αυτή που θα διαρκέσει δύο ώρες, συμπαρίσταται και το Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο Καβάλας συμμετείχε πρόσφατα στην έκθεση ΕΧPO Αιγαίο 2013 στην Μυτιλήνη. Επιχορήγησε με 400 ευρώ το σύλλογο υπαλλήλων Επιμελητηρίων Μακεδονίας – Θράκης. Έκανε χρήση του δικαιώματός του, αγοράζοντας από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, 2500 μετοχές, πληρώνοντας γι΄ αυτό το λόγο ποσό 10.000 ευρώ.

Το Επιμελητήριο Καβάλας παρακολουθεί γενικότερα το τι γίνεται στο νομό Καβάλας, αλλά και στην Αθήνα, όπου υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες που θα συζητηθούν σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο, όπως για παράδειγμα το 12%, αλλά και τα εγγυημένα δάνεια, που κινδυνεύουν να χάσουν την κάλυψη του ελληνικού δημοσίου.

Πρώτο θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι η διοργάνωση της έκθεσης Καβάλα EXPO 2013, το προσεχές φθινόπωρο στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης.

 

 

Διαβάστε επίσης