• 17 Μαΐου 2024,

Βαρύ κλίμα λόγω οικονομίας στη ΝΟΔΕ

 Βαρύ κλίμα λόγω οικονομίας στη ΝΟΔΕ

Την πρώτη της συνεδρίαση στα καινούρια της γραφεία επί της οδού Βενιζέλου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε αυτήν παραβρέθηκε μόνο ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης. Ήταν επίσης παρόντες, η Δήμητρα Τσανάκα και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.
Το κλίμα της συζήτησης ήταν ιδιαίτερα βαρύ καθώς όλα τα στελέχη της τοπικής νέα δημοκρατίας διαπιστώνουν δυσφορία του κόσμου για τη συνεχιζόμενη οικονομική πολιτική. «Ο κόσμος δεν αντέχει και είναι δυσαρεστημένος», αναγνώρισαν στη ΝΟΔΕ, κάποια μέλη της μάλιστα προέβλεψαν ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σίγουρα θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Έγινε επίσης συζήτηση για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Όπως τονίστηκε ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις τα χρήματα είναι λιγότερα σε σχέση με το χαράτσι της ΔΕΗ, υπήρξαν λάθος χειρισμοί, που οι πολίτες δυσφόρησαν και με αυτόν τον φόρο. Κατά τα άλλα συζητήθηκε και σχεδόν αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση σαράντα ετών από την ίδρυση της Ν.Δ. Και γι΄αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ευθυμιάδης ήταν χθες στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχε σε κομματική συνάντηση. Πρόθεση της ΝΟΔΕ είναι να προσκαλέσει στην Καβάλας κυβερνητικό στέλεχος ή στέλεχος του κόμματος, πρώτης γραμμής, που θα είναι ο ομιλητής στην εκδήλωση.
Η κα Τσανάκα στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ ρωτήθηκε για τις πρώτες της εντυπώσεις από το Δήμο Καβάλας. Απάντησε ότι προς το παρόν δε μπορεί να πει το παραμικρό γιατί το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε είναι μικρό. Πάντως η δήμαρχος συζητώντας και αυτή για την οικονομική κατάσταση των πολιτών, επανέλαβε ότι ως επικεφαλής του Δήμου Καβάλας, θα δώσει μεγάλη προτεραιότητα στο κοινωνικό πρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Διαβάστε επίσης