«Ο πελάτης μου δεν πήγαινε σπίτι επειδή χρωστούσε ενοίκιο»

 «Ο πελάτης μου δεν πήγαινε σπίτι επειδή χρωστούσε ενοίκιο»

Ταυτόχρονα συνεδρίασαν χθες από το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, το μονομελές και το τριμελές Καβάλας. Το γεγονός είχε ως συνέπεια να υπάρχει συνωστισμός και στα δύο ακροατήρια, αυξημένη κίνηση γενικότερα, στο δικαστικό μέγαρο.
Χθες ήταν η πρώτη συνεδρίαση των δύο δικαστηρίων, με τους νέους δικαστές, οι οποίοι δεν έχουν φυσικά καλά – καλά προλάβει να γνωρίσουν πρόσωπα και πράγματα, στο πρωτοδικείο Καβάλας, όπου πλέον εργάζονται.
Από τις υποθέσεις που επρόκειτο να απασχολήσουν τα δύο δικαστήρια, ξεχωρίζει αυτή με κατηγορούμενο ιδιώτη, ο οποίος πριν από λίγες εβδομάδες, τον προηγούμενο μήνα, Αύγουστο του 2014, εγκατέλειψε μέσα στο διαμέρισμά του έξι σκυλιά. Η ιστορία έγινε ευρύτερα γνωστή, από την προβολή που είχε όχι μόνο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά κι από την πανελλαδική προβολή του γεγονότος. Ο κατηγορούμενος ήταν από το πρωί στο δικαστήριο, περιμένοντας τη σειρά της υπόθεσης του, η οποία πάντως ήταν τελευταία στο πινάκιο.
Συνήγορος υπεράσπισης ο Βασίλης Καγκαΐδης, ο οποίος πριν από την ακροαματική διαδικασία μας έδειξε έγγραφο της διεύθυνσης γεωργίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με ημερομηνία 2 Σεπτέμβρη. Η υπηρεσία είχε επιβάλει πρόστιμο στον κατηγορούμενο απόδεχθηκε τις αντιρρήσεις του και τον απάλλαξε από αυτό, ένα πρόστιμο που έφτανε το ποσό των 30.600 ευρώ.
Το γεγονός ήταν φανερό ότι επηρέασε θετικά και τον κατηγορούμενο και τον δικηγόρο του Β. Καγκαΐδη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν τη δίκη ο κ. Καγκαΐδης, είπε ότι ο πελάτης του απέφευγε να πηγαίνει στο σπίτι που υπήρχαν τα σκυλιά, επειδή χρωστούσε ενοίκια. Φοβόταν δηλαδή ότι αν πήγαινε στο σπίτι για να ταΐσει τα σκυλιά θα είχε πρόβλημα, λόγω του χρέους. Σύμφωνα με το Β. Καγκαΐδη ο πελάτης του αγαπά τα ζώα και γι΄ αυτό είχε τόσα πολλά στο διαμέρισμά του, με αποτέλεσμα σε άλλες περιπτώσεις, πριν από το περιστατικό του Αυγούστου να καταγγέλλεται από περιοίκους γι΄ αυτό ακριβώς το γεγονός. Για το ότι επέμενε να έχει στο σπίτι του έξι σκυλιά.
Βάσει του κατηγορητηρίου ο ιδιώτης είχε στο διαμέρισμά του έξι υποσιτισμένα σκυλιά, σε κατάσταση αφυδάτωσης, δημιουργώντας προβλήματα για την επιβίωσή τους, ενώ στην περιοχή και έξω από το διαμέρισμα ήταν έντονη η δυσοσμία.

 

Διαβάστε επίσης