Βιάζεται να πάρουμε τα λεφτά …

 Βιάζεται να πάρουμε τα λεφτά …

Ο Σαμαράς βιάζεται να κλείσει η συμφωνία για τα νέα μέτρα που έχουν μπεί στην τελική ευθεία και κλειδώνουν αφού τα βρίσκουν και στα εργασιακά και πάμε για ψήφιση στην βουλή.

Εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα αφού όταν θα πάνε τα μέτρα στην βουλή για ψήφιση θα αρχίσει ο δεύτερος γύρος των κινητοποιήσεων που θα είναι πιο δυναμικός αφού τα μέτρα θα έχουν αποφασισθεί και συμφωνηθεί.

Ο Σαμαράς θέλει το αργότερο στις 12 Νοεμβρίου στην αυνεδρίαση του Eurogroup να αποφασισθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης που θα πρέπει να πάρουμε ολόκληρη και οχι τμηματικά.

Οι αντοχές των ταμείων της χώρας μας βγάζουν μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα και καταλαβαίνετε οτι όλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν καθυστέρηση στην απόφαση της εκταμίευσης της δόσης παίζουν με την φωτιά αφού στην Ελλάδα είμαστε σε οριακό σημείο και αν αργήσουμε να πάρουμε τα λεφτά έστω και μία εβδομάδα θα βγεί ο κόσμος στους δρόμους αφού κάτω απο αυτές τις συνθήκες μια καθυστέρηση πληρωμών θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της αγανάκτησης.

Ο Σαμαράς θέλει μετά την ψήφιση των μέτρων στην βουλή να έρθουν γρήγορα τα λεφτά για να ενισχυθεί άμεσα η ρευστότητα της χώρας που είναι στο σημείο 0 και να μπορέσει να ρολάρει λίγο το πράμα και να πάρει καμμιά ανάσα ο έλληνας πολίτης.

Αυτό βέβαια για να γίνει θα πρέπει εκτός απο τα λεφτά που θα επιστρέψει το κράτος στις επιχειρήσεις και τα οποία; χρωστάει θα πρέπει να ανοίξουν και λίγο την κάνουλα της χρηματοδότησης και οι τράπεζες αφού τα περισσότερα απο τα 31 αυτά δις θα πάνε στα ταμεία τους για την ανακεφαλοποίηση.

Αυτό βέβαια άσχετα με τι πιστεύει ο Σαμαράς δεν πρόκειται να γίνει αφού με ποια λογική οι τράπεζες να ξεκινήσουν να δίνουν δάνεια στους ίδιους ανθρώπους που δεν μπορούνε να εξυπηρετήσουν τα παλιά τους ;

Θέλω να πω οτι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και απορώ με τις δήλώσεις του Σαμαρά που χρονικά θέλει να ταυτίσει την εκταμίευση της δόσης με την έναρξη της οικονομικής μας ανάκαμψης.

“Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλά αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς.”

Αυτή την δήλωση όταν την ακούω γυρνάνε τα μυαλά μου.

Την δήλωση αυτή την έχουν κάνει κατα καιρούς πολλοί και διάφοροι κυρίως ευρωπαίοι και την έκανε και προχθές η Μέρκελ θέλοντας να χρυσώσει το χάπι.

Μα είναι δυνατόν κυρία Μέρκελ μετά απο σχεδόν 4 χρόνια να μας λέτε οτι ακόμα έχουμε δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να βγούμε απο την κρίση ;

Πόσο ακόμα αυτός ο λαός θα είναι στην σκιά.

Αντέχουμε γιατί δεν έχουμε τι άλλο να κάνουμε και περιμένουμε επιτέλους να πάρετε μπρός και να δώσετε μια λύση στην κρίση οχι μόνο της Ελλάδας αλλα γενικότερα της Ευρώπης γιατί όλοι αυτοί που θέλανε να μας πείσουν οτι κρίση έχει μόνο η Ελλάδα είναι αλλού νυχτωμένοι.

Απλά στην Ελλάδα την νιώθουμε περισσότερο γιατί στην Ελλάδα που υπήρχε και υπάρχει ακόμα πολύ μαύρο χρήμα τα μέτρα ήτανε περισσότερο και πιο δύσκολα.

Να περάσει και αυτή η μπόρα …

Κατα τα άλλα ΄πάμε καλά και θα πάμε καλύτερα όταν θα περάσει και αυτή η μπόρα που θα είναι δύσκολη αφού για άλλη μια φορα τα μέτρα θα μας προκαλέσουν σοκ και δέος.

Πόσο σόκ και πόσο δέος ακόμα θεέ μου.

Μα είναι δυνατόν με αυτά τα μέτρα να μπορέσουν να βγούνε οι έλληνες ;

Δεν βγαίνει με τίποτα ρε λεβέντες κάτω απο αυτές τις συνθήκες τις οικονομικές που θέλουν να μας καθιερώσουν.

Αυτά μέτρα δεν είναι μόνο για να μας επαναφέρουν στην τάξη αλλα περισσότερο για να μας τιμωρήσουν αφού είναι εξοντωτικά.

Ήπια αλλαγή

του καιρού

Ο καιρός μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο θα είναι μουντός και αρκετά δροσερός.

Πέφτει η θεροκρασία αλλα οχι κάτω απο 12 βαθμούς.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού αλλα ήπια.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Ο θεός να βάλει το χέρι του να μπορέσουμε να περάσουν και αυτό το μπουρίνι που θα έχει εκτός των άλλων χαλαζόπτωση.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης