Βρέθηκε λύση με ΔΕΠΑ αλλά…

 Βρέθηκε λύση με ΔΕΠΑ αλλά…

Στη χθεσινή εκδήλωση των συνταξιούχων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ο εκπρόσωπος της εταιρίας Τάσος Μπουρμπούλιας μίλησε για το πρόβλημα στη συνεργασία της εταιρίας με τη ΔΕΠΑ. Ουσιαστικά είπε ότι η ΒΦΛ με τη ΔΕΠΑ συμφώνησαν σε μία λύση, που περιγράφεται ως ρύθμιση στην προηγούμενη ρύθμιση, αλλά η συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας πρέπει να εγκριθεί σήμερα, από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ.

Ο κ. Μπουρμπούλιας είπε ότι σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα. Δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία της προηγούμενης εβδομάδας, αν και όπως είπε υπάρχει κίνδυνος το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ ν΄ ακυρώσει τη διαφαινόμενη συμφωνία.

Οι πληροφορίες ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στη ΒΦΛ και τη ΔΕΠΑ ακούστηκαν πρώτη φορά την προηγούμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με το σενάριο, είναι εγκεκριμένο κι από την κυβέρνηση. Παρόλα αυτά υπάρχει η κρίσιμη παράμετρος να εγκριθεί από το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΠΑ που εκτός απροόπτου συνεδριάζει σήμερα.

Σημειώνουμε μόνο ότι τις προηγούμενες ημέρες η Βιομηχανία πλήρωσε ένα μεγάλο μέρος των οφειλόμενων στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Ειδικότερα ο Τ. Μπουρμπούλιας, για το τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και πόσο καθοριστική είναι η σημερινή μέρα, είπε στη βασιλόπιτα των συνταξιούχων τα εξής:

 

«Εκείνο για το οποίο χαίρομαι πάρα πολύ, είναι ότι βρίσκω ανθρώπους, με τους οποίους έχω δουλέψει μαζί, πολλά χρόνια, για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που έφυγαν από τη δουλειά κι αυτών που μένουν – όπως είμαι εγώ – είναι ότι αυτό το εργοστάσιο δεν το θεωρούμε ως χώρο δουλειάς μας, το θεωρούσαμε και σπίτι μας … και το θεωρούμε! Και πάντα βέβαια στο μυαλό μας είχαμε το καλό του εργοστασίου. Ανεξάρτητα, ποιος βρισκόταν από πάνω. Το ίδιο κάνουμε και τώρα. «Το μοναστήρι νάναι καλά».

Θέλω να μεταφέρω το χαιρετισμό και τις ευχές του κ. Μπεχράκη – όπως και του κ. Τσάρα – ο οποίος κάνει τεράστια προσπάθεια στην Αθήνα. Αύριο είναι μία κρίσιμη ημέρα. Φαίνεται ότι υπάρχει ουσιαστική λύση. Το προσωρινό πρόβλημα που υπάρχει, θα πρέπει να είναι μεγάλο και δε λύνεται με ένα βήμα. Αλλά από κει και πέρα υπάρχει και το τυπικό γραφειοκρατικό θέμα, το πώς θα λυθεί, εκεί υπάρχει η πιθανότητα να σκοντάψουμε.

Ο καθένας έχει κάποια ευθύνη. Βέβαια όλοι έχουνε βοηθήσει μέχρι σήμερα. Το ποσοστό της ευθύνης του καθένα – απ΄ όποια θέση κι αν βρίσκεται – είναι διαφορετικό, ποιοτικά και ποσοτικά. Θέλω κι εγώ να σταθώ στην κριτική και ποσοτική ευθύνη της πολιτείας. Έχει ποιοτική ευθύνη γιατί αυτόν το δρόμο που ακολουθούμε από το 2009 τον επέλεξε με την υποχρέωση να βοηθήσει διορθωτικά να φτάσουμε σ΄ ένα καλό τέλος. Και ποσοτική ευθύνη, γιατί μας έχει βάλει ένα φόρο κατανάλωσης στο αέριο, ο οποίος ξεπερνάει το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, συνολικά από τη στιγμή που έχει επιβληθεί κι αυτό οφείλεται σε κάποιο έξυπνο μυαλό κάποιου υπουργείου, ο οποίος είχε το εξής: Είχε έναν άνθρωπο ο οποίος είχε κομμένο το δεξί πόδι και για να λύσει το πρόβλημα έκοψε το αριστερό του πόδι και το έβαλε στο δεξί. Πήρε το πρόβλημα από δω και το έβαλε εκεί. Γι΄ αυτό λέω ότι η ποιοτική και ποσοτική ευθύνη έστω κι αν η εταιρία ανήκει σε κάποιον ιδιώτη. Μέσα στα πλαίσια του νόμιμου και του εφικτού θα πρέπει να βοηθήσει στην επίλυση και στη διόρθωση της πορείας. Εύχομαι να είσαστε όλοι υγιείς».

 

 

 

Διαβάστε επίσης