• 28 Μαρτίου 2024,

Γιορτή σκακιστική με καλά νέα

 Γιορτή σκακιστική με καλά νέα

Μεγάλη γιορτή για τοπικό σκάκι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης. Ήταν η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου, η οποία συμπληρώθηκε με βραβεύσεις αθλητών, κυρίως νεαρών στην ηλικία.

Θέματα που ξεχώρισαν στην εκδήλωση ήταν δύο. Οι ανακοινώσεις του Κωστή Σιμιτσή για πιο σημαντική – έμπρακτη βοήθεια προς τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο Βασίλη Θεοδωρίδη, να μην αποχωρήσει από το Σύλλογο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Κωστής Σιμιτσής επανέλαβε ότι το Σκάκι θα έχει στη διάθεσή του έναν ολόκληρο όροφο, στο ακίνητο Αστεριάδη στο Φάληρο, όπου θα μεταφερθεί πιθανότατα το καλοκαίρι. Κατ΄ αρχήν λόγω των εργασιών συντήρησης στο κτήριο της Μεγάλης Λέσχης. Ανακύπτουν βέβαια διάφορα θέματα, κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο όροφος αυτός, στο ακίνητο Αστεριάδη, εάν η μετακόμιση του σκακιού στο συγκεκριμένο κτήριο θα είναι οριστική ή προσωρινή.

Ο σύλλογος δεν απορρίπτει το προσωρινό, δεν είναι βέβαιος ότι θα είναι έτοιμοι οι χώροι στο ακίνητο Αστεριάδη, το καλοκαίρι. Συζητά κι άλλα ενδεχόμενα, ώστε η νέα του θέση, τα νέα του γραφεία, ακόμη κι αν δεν είναι στη Μεγάλη Λέσχη, όταν το έργο ανακαίνισης ολοκληρωθεί, να είναι σε κεντρικότερο σημείο της πόλης, όπως για παράδειγμα στο κτήριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού.

Ο Κωστής Σιμιτσής ανακοίνωσε επίσης υποτροφία στον Αντώνη Παυλίδη, η οποία θα εξασφαλισθεί σύντομα μέσα από το νομικό πρόσωπο του Δήμου «Αλληλεγγύη».

Κυρίως ο Στάθης Ερυφιλλίδης κι ο Αρχέλαος Γρανάς πίεσαν τον Βασίλη Θεοδωρίδη να μην αποχωρήσει από τα διοικητικά του σκακιού, όπως έχει πει. «Εάν φύγεις θα φύγω κι εγώ από την πολιτική», είπε αστειευόμενος ο Στ. Εριφυλλίδης, χωρίς να υπάρχει άμεση και συγκεκριμένη ανταπόκριση από τον Β. Θεοδωρίδη. Ο κ. Θεοδωρίδης έχει πει ότι θ΄ αποχωρήσει διοικητικός παράγοντας του σκακιού, αν και αυτός ξεκίνησε την προσπάθεια πριν από 30 χρόνια και συμμετέχει ανελλιπώς από τότε. Δεν έχει προσδιορίσει πότε θ΄ αποχωρήσει. Φαίνεται πάντως ότι θα αποχωρήσει το αργότερο το προσεχές καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση πέρα από τους προαναφερθέντες παραβρέθηκαν ο Γ. Γερομάρκος, ο Λ. Παππάς, ο Θ. Μουριάδης, η Άννα Σπανδώνη, εκπρόσωπος του βουλευτή Γ. Καλαντζή, ο Θ. Καλλιοντζής, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, ο Άρης Βέρρος, ο Σ. Εμινίδης.

Πρώτος στην εκδήλωση μίλησε ο πρόεδρος του σκακιστικού ομίλου Καβάλας Βασίλης Λιόγκας. «Εδώ μέσα καλλιεργούνται αρετές» είπε, θυμίζοντας ότι το 2013 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση του σκακιστικού ομίλου Καβάλας.

Ο Β. Λιόγκας έκανε ειδική αναφορά στο πως συμμετείχε σ΄ αυτήν την τριαντάχρονη προσπάθεια ο Βασίλης Θεοδωρίδης, ο οποίος όπως είπε κι ο ομιλητής, πρόκειται ν΄ αποχωρήσει στη διάρκεια του νέου έτους.

Η αίθουσα όπου έγινε η εκδήλωση ήταν κατάμεστη από κόσμο. Μικροί σκακιστές με τους γονείς τους, ενώ χθες το πρωί ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας, πραγματοποίησε γενική συνέλευση – εκλογές.

 

 

Διαβάστε επίσης