Το κοινωνικό φαρμακείο προοδεύει – επεκτείνεται

 Το κοινωνικό φαρμακείο προοδεύει – επεκτείνεται

Πραγματοποιήθηκε την Σάββατο το πρωί στην δημοτική αγορά εκδήλωση για την κοπή πίτας του κοινωνικού φαρμακείου – ιατρείου. Ήταν μία εκδήλωση που βρήκε παρόντες όλους τους τοπικούς φορείς, που δια των εκπροσώπων τους ξεκίνησαν πριν από εννέα μήνες την πρωτοβουλία. Βραβεύτηκαν – αν και απουσίαζαν – οι μαθήτριες Βασιλική Κρέη και Υβόνη Μέλισσα που την περίοδο των εορτών συγκέντρωσαν 440 ευρώ, χρήματα που έδωσαν στο κοινωνικό φαρμακείο.

Βραβεύτηκε επίσης η φαρμακοποιός Μάρθα Σταμπουλίδου που έκανε μεγάλη δωρεά φαρμάκων, προερχόμενα από το φαρμακείο της και του συζύγου της στην Κομοτηνή. Και η κα Μάρθα Σταμπουλίδου απουσίαζε από την εκδήλωση.

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης. Είπε ότι το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο επεκτείνεται. Δέχτηκε 500 επισκέψεις στους εννέα πρώτους μήνες λειτουργίας του. Βρήκε όμορο χώρο για να μεγαλώσει.

Η Σίσυ Ρακιτζή ευχαρίστησε τις μαθήτριες για τη δωρεά των χρημάτων που συγκέντρωσαν την περίοδο των εορτών κι ο Κ. Σιμιτσής υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Καβάλας θα συνεχίσει να βοηθά το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο.

Η Θεοδώρα Βαβαλέσκου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές, προερχόμενους και από την ΠΝΟΗ κι απ΄ τους γιατρούς του κόσμου.

Το κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο λειτουργεί επί εννέα μήνες με τη βοήθεια του Ιατρικού Συλλόγου, των Φαρμακοποιών, του Δήμου, της Δημωφέλειας και των συλλόγων γιατροί του κόσμου και ΠΝΟΗ.

Εκπρόσωποι απ΄ όλους αυτούς τους φορείς ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης