Οι πολιτιστικοί σύλλογοι στο «Ασημακοπούλου»;

 Οι πολιτιστικοί σύλλογοι στο «Ασημακοπούλου»;

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Νομού Καβάλας, πρόκειται να βρουν καινούρια στέγη, χωρίς τα προβλήματα που υπάρχουν τώρα αλλά και στο παρελθόν, στον «Πυθαγόρα», στα κτήρια του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου».

Αυτό είναι το συμπέρασμα παρέμβασης που έκανε χθες το πρωί στην εκδήλωση του συλλόγου Εβριτών ο αντιδήμαρχος Χριστ. Μιχαλάκης.

Είχε την αφορμή να μιλήσει για κάτι τέτοιο, μετά την τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου Εβριτών, Στέφανου Μιλτζακάκη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι Εβρίτες έκοψαν χθες τη βασιλόπιτά τους για το 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Πυθαγόρα». Παρόντες ήταν ο βουλευτής Γ. Πασχαλίδης, οι αντιδήμαρχοι Χριστ. Μιχαλάκης, Τ. Χ»Αναστασίου, ο δημοτικός σύμβουλος Αν. Δημητριάδης, ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης, Θ. Μπαμπαλίδης.

Ο Στ. Μιλτζακάκης είπε στην ομιλία του: «Τώρα που είμαστε σε περίοδο κρίσης πρέπει να εμβαθύνουμε στον πολιτισμό για να τα βγάλουμε πέρα. Φέτος οι εβρίτες της Καβάλας συμπληρώνουν τριάντα χρόνια ζωής, καθώς ο σύλλογος ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1983. Διαθέτουμε τμήματα χορού και ζωγραφικής. Συγκαταλεγόμαστε στους καλύτερους πολιτιστικούς συλλόγους του Νομού. Ζωντάνια στο σύλλογό μας δίνουν τα περισσότερα από 250 μέλη μας. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την υποστήριξη τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και τους τοπικούς παράγοντες. Στο σημείο αυτό θέλω ν΄ αναφερθώ στην ιστορία του κτηρίου του «Πυθαγόρα». Μεχρι το 1950 ήταν το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μετά ως δημοτικό ακίνητο αξιοποιήθηκε για εκπαιδευτικούς λόγους. Ενώ από το 2004 φιλοξενεί τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Το κτήριο έχει προβλήματα. Για παράδειγμα δεν έχουμε πετρέλαιο. Ζητούμε βοήθεια από το Δήμο να γίνει πιο λειτουργικό. Είναι μικρό και δε χωρά τους συλλόγους. Να σας πω την αλήθεια, ντρέπομαι να καλέσω συλλόγους εκτός Καβάλας ή κι από το εξωτερικό να έρθουν να δουν πως λειτουργεί ο σύλλογός μας, στο κτήριο του «Πυθαγόρα»».

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιδημάρχου Χριστόδουλου Μιχαλάκη. Ο κ. Μιχαλάκης αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στον «Πυθαγόρα» κι όπως είπε θ΄ αντιμετωπισθούν. Είπε όμως ότι για τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Καβάλας, ο Δήμος προετοιμάζει το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», που όταν περιέλθει στην αρμοδιότητά του, θα χρησιμοποιηθεί και γι΄ αυτόν τον λόγο.

Ο αντιδήμαρχος Χριστ. Μιχαλάκης ανακοίνωσε χθες ότι το καλοκαίρι ο σύλλογος Εβριτών θα εκπροσωπήσει το Δήμο Καβάλας σε φεστιβάλ Πολιτισμού στην Σαμψούντα, ταξίδι που επρόκειτο να γίνει πέρσι, αλλά για έκτακτους λόγους- που αφορούν τον Δήμο Σαμψούντας – δεν έγιναν.

 

 

Διαβάστε επίσης