ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την ΒΦΛ αφού στην Αθήνα θα οριστικοποιηθεί η νέα συμφωνία για νέα ρύθμιση του χρέους της προς την ΔΕΠΑ. Η συμφωνία υφίσταται από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά σήμερα πρέπει να επικυρωθεί από τη διοίκηση της ΔΕΠΑ. Η συμφωνία προβλέπει η ΒΦΛ να πληρώσει 5 περίπου εκ ευρώ από τα 16 που οφείλει ώστε να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα η παροχή φυσικού αερίου. Στην χθεσινή εκδήλωση των συνταξιούχων του εργοστασίου τοπικοί παράγοντες επέμεναν ότι ήταν λάθος η πώληση στον όμιλο Λαυρεντιάδη. Ζήτησαν το κράτος να πάρει υπό την ευθύνη του το εργοστάσιο για να βρει νέο ιδιώτη να το πουλήσει. Αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με την επιλογή νέων διοικήσεων στον ΟΛΚ και το Νοσοκομείο. Αντί διορισμών θα προκηρυχθούν οι θέσεις μέσα από «ανοιχτή» διαδικασία που θα γίνει τον ερχόμενο μήνα. Ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος διαφωνεί με τον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου, ειδικότερα με τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις κλινικών. Αναμένεται παρέμβαση του στον Υπουργό Υγείας. Αυτή την εβδομάδα θα συναντήσουν τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα οι βουλευτές της Καβάλας και της Δράμας για την επιδότηση εργασίας 12%.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Νωρίτερα στο Επιμελητήριο οργανώνεται συνάντηση επενδυτών φωτοβολταϊκών στο Νομό μας. Το μεσημέρι διαγωνισμός για την ενοικίαση του ισόγειου καταστήματος και μέρος του πρώτου ορόφου του Επιμελητηρίου. Η δημοτική παράταξη του Χαράλαμπου Χρυσανίδη έκοψε χθες στην Ελευθερούπολη την πίτα της για το νέο έτος. Κριτική Χρυσανίδη στην διοίκηση Ξουλόγη. Ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής έλαβε μέρος σε προσυνεδριακές διαδικασίες που έγιναν χθες στο ΠΑΣΟΚ Έβρου. Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου τακτική γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. Διαφωνεί με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές στην ειδική εκπαίδευση ο σύλλογος δασκάλων Καβάλας. Περιοδεία στην Θράκη αρχίζει σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ. Συνάντηση αγροτών γίνεται το πρωί στην Γαλυψό. Κλήθηκαν να ενημερωθούν για τις καθυστερημένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ βουλευτές και εκπρόσωποι της Τ.Α.

 

Συνεδρίασε την Παρασκευή η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Ενέκρινε την νέα προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο δηλώνοντας την απογοήτευση του για τον περιορισμό των πιστώσεων από το κράτος. Η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Την πίτα του κόβει το απόγευμα το Δημοτικό Ωδείο. Στην εκδήλωση της Κυριακής του συλλόγου Εβριτών ασκήθηκε κριτική για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο του Πυθαγόρα. Ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης απάντησε ότι πρόθεση του Δήμου είναι να χρησιμοποιηθούν για τους πολιτιστικούς συλλόγους κτίρια που βρίσκονται στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Στην κοπή της πίτς του κοινωνικού φαρμακείου ανακοινώθηκε ότι αυτό θα επεκταθεί σε νέο χώρο στην Δημοτική Αγορά.

 

Ηττήθηκαν χθες τόσο ο ΑΟΚ όσο και η Ένωση. Για τον ΑΟΚ οι κρίσιμες μέρες συνεχίζονται αφού τώρα πρέπει να γίνει πληρωμή των παικτών αλλά και μεταγραφική ενίσχυση. Μέτρια η εμφάνιση της ομάδας στη Λάρισα όπου δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία. Η Ένωση πάλεψε το παιχνίδι στο Ρέθυμνο. Τελικός για την Ένωση το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηλυσιακό.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης