Βρε καλώς τον ΟΑΕΕ! Ζήτησε αναβολή της υπόθεσης με τους επαγγελματίες

 Βρε καλώς τον ΟΑΕΕ! Ζήτησε αναβολή της υπόθεσης με τους επαγγελματίες

Αναβολή μιας εβδομάδας έλαβε η συζήτηση προσωρινής διαταγής εκ μέρους των νομικών συμβούλων της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας, κατόπιν σχετικού αιτήματος που κατέθεσε ο ΟΑΕΕ. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση που χειρίστηκαν οι δικηγόροι κ.κ. Παππάς και Μποζούδης για λογαριασμό τριακοσίων και πλέον επαγγελματιών εις βάρος του ΟΑΕΕ, ώστε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας. Να λοιπόν που επιτέλους ο ΟΑΕΕ εμφανίστηκε στο προσκήνιο, αφού έως σήμερα κώφευε και αγνοούσε κάθε έγγραφο που λάμβανε.

Όπως μας εξήγησε ο δικηγόρος Λεωνίδας Παππάς, ο ΟΑΕΕ ζήτησε από την πρόεδρο του διοικητικού πρωτοδικείου να ακουστεί η άποψή του, θέλοντας προφανώς να προσκομίσει έγγραφα ή τις αναλυτικές καταστάσεις οφειλών των αιτούμενων επαγγελματιών. Τις ίδιες επομένως αναλυτικές καταστάσεις που επί 8μηνο ζητούσαν να λάβουν οι ασφαλισμένοι, το αίτημα των οποίων αγνοούνταν συστηματικά. Η στάση του ΟΑΕΕ είναι εντελώς καταχρηστική, παρατήρησε ο κ. Παππάς και θα γίνει η σχετική αναφορά στην αρμόδια πρόεδρο που θα εκδικάσει την προσωρινή διαταγή. Οι λόγοι που επιτάσσουν την έκδοση προσωρινής διαταγής είναι ανθρωπιστικοί, κοινωνικοί, νομικοί.

Ο ΟΑΕΕ αναμένεται ότι θα επιμείνει στις καταστατικές του διατάξεις, βάσει των οποίων οι επαγγελματίες που δεν καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές δε δικαιούνται τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους. Επίσης, ο ΟΑΕΕ θα ισχυριστεί ότι όταν εγγραφόταν οι επαγγελματίες συμφωνούσαν με τις συγκεκριμένες καταστατικές διατάξεις. Ο κ. Παππάς όμως σημειώνει ότι είναι αντισυνταγματικές οι καταστατικές διατάξεις κι επιπρόσθετα ο ασφαλιστικός δεσμός μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει διαρραγεί. Άρα, ο ΟΑΕΕ συνεχίζει να χρεώνει στους επαγγελματίες τις ασφαλιστικές εισφορές, επιβαρύνει με προσαυξήσεις τη μη καταβολής τους και τελικά δεν παρέχει καν τις προβλεπόμενες υπηρεσίες.

Η εμφάνιση του ΟΑΕΕ είναι θετική κίνηση, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λεωνίδα Παππά. Αυτό σημαίνει ότι το ταμείο που επί δεκαετίες πληρώνουν οι επαγγελματίες υπάρχει και κάνει αισθητή την παρουσία του. Μπορεί σε επίπεδο προσώπων να μην υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά σε θεσμικό επίπεδο η στάση του ΟΑΕΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν απαράδεκτη.

 

Διαβάστε επίσης